Nieuws

ESC 5 wint derby op karakter

Onder het genot van de warme voorjaarszon trapte ESC 5 af voor de topper tegen de koploper VSCO’61 7. Uiteindelijk trok het hechte collectief aan het langste eind in een echte derby waarin veel strijd werd geleverd. Hiermee blijft de ploeg meedoen om een prijs aan het einde van het seizoen.
Na de beginfase waarin de Elburgers probeerden op te bouwen en VSCO snel omschakelde, kwam ESC 5 in de 25e minuut op voorsprong toen Opa wist te scoren uit de rebound na een hard schot op de paal van David. Dit was het sein voor VSCO om aan te zetten en dit resulteerde kort voor rust in de 1-1. Na een steekbal kwam de spits alleen voor Rick en wist hij de bal binnen te werken. Met deze stand werd de kleedkamer opgezocht.
Na rust was VSCO de bovenliggende ploeg en grossierde ESC 5 in balverlies. Hierdoor kwam de ploeg meer en meer onder druk te staan. Rick liet gelukkig wederom zien de beste doelman van de reserve 6e klasse 21 te zijn en pakte enkele goede ballen. Uit het niets werd de stand op 2-1 gezet nadat de keeper van VSCO zich verkeek op een vrije trap vanaf 30 meter van David. Met nog 25 minuten te spelen ontspon zich hierna een waar voetbalgevecht waarin beide ploegen op, en soms over, het randje speelden.
Toen de scheidsrechter van dienst voor het laatst op zijn fluit blies, was er niet meer gescoord en wonnen de moegestreden Elburgers deze derby. Met drie punten in de tas en onder het genot van een biertje en de zon werd deze pot tot in de late uurtjes nabeschouwd.
Volgende week kunnen we weer aan de bak aangezien dan meteen de return in Oosterwolde op het programma staat. In welke precieze toestand de selectie dan verkeert, ligt eraan hoe Koningsdag verteerd wordt. Mocht u vrijdagavond een speler van ESC 5 in de Vesting tegenkomen, wijs deze persoon dan alstublieft op zijn verantwoordelijkheid of drink gezellig een drankje mee.

Laatste nieuws