Nieuws

Kampioenschap gloort voor Elburger Sportclub !

Wim de Vries stopt na dit seizoen op het hoogste niveau als voetballer; dat was al een tijdje bekend. In de vooruit gespeelde avondwedstrijd, j.l. donderdag, tegen Hatto Heim uit Hattem speelde de aanvaller misschien wel de belangrijkste wedstrijd in zijn indrukwekkende carrière voor Elburger Sportclub. Met twee treffers manoevreerde de topschutter de blauw-witten in een uitstekende uitgangspositie met het oog op een eventueel kampioenschap, dat nu toch wel serieus gloort aan de horizon. In een met name zinderende tweede helft sleepten de mannen van Remon van Schoonhoven een zeer benauwde 2-1 zege uit het vuur. De koploper heeft nu zeven punten voorsprong op de naaste concurrenten, die a.s. zaterdag in actie komen. In de eerste helft deelde Hatto Heim de lakens uit en met uitstekende combinaties kreeg de Elburger-defensie nauwelijks vat op het gevarieerde aanvalsspel. De beste man van het veld, Maarten Teuben, vormde een voortdurend gevaar voor de Elburgers. Hoewel de blauw-gelen de beste kansen kregen, liet de thuisclub zich, middels enkele uitstekende kansen voor Wim de Vries, ook niet onbetuigd. Nadat doelman Marijn van der Gaag, met een fantastische reflex, eerder al een doelpunt had weten te voorkomen, was het even voor rust wèl raak. Vanaf de rechtervleugel werd Teuben in stelling gebracht en de balvaste sluwe spits produceerde met een fraai gericht schot zijn 23ste competitietreffer.
In tegenstelling tot de recente wedstrijd tegen DSV ’61 werd er nu wel strijd geleverd door de Elburgers die ook meer beleving toonden en dat liet zich niet onbeloond. Via een aantal hoekschoppen kreeg de Hatto Heim-defensie het zwaar te verduren, waarbij doelman Django van der Landen, die zijn eerste voetbalervaring opdeed in Elburg, al zijn talenten moest aanspreken. De gelijkmaker van De Vries, ongeveer twintig minuten voor tijd, zorgde voor de nodige opwinding bij de zich flink roerende supporters. De tweede treffer van de spits bracht de aanhang helemaal in feeststemming en nam daarbij een voorschot op de naderende Koningsdag. In een bloesdstollende slotfase, waarin Laurens Admiraal bij Hatto Heim met rood (2 x keer geel) vroegtijdig kon vertrekken, voorkwam Van der Gaag, met een fantastische redding, zelfs de gelijkmaker, terwijl Teuben bovendien bij een inzet nog de paal raakte.

Laatste nieuws