Nieuws

ESC 5 wint in Oosterwolde

Jürgen Klopp laat zijn teams ‘Vollgasfussball’ spelen en hierdoor is het getoonde spel vaak een lust voor het oog. Afgelopen week werd AS Roma van het veld geblazen en de ene goal was nog mooier dan de andere. ESC 5 was hierdoor geïnspireerd en probeerde dit ook te laten zien in de derby tegen VSCO’61 7 en had in Sander ‘Opa’ van Putten z’n eigen Mo Salah. Scorend, altijd in beweging en continu aanspeelbaar. Met wederom een driepunter werd een goede stap gezet richting een topklassering aan einde van het seizoen.
Onder de deskundige leiding van ex-wethouder G.J. Veldhoen werd er om 14:30 afgetrapt tegen de buren uit Oosterwolde. ESC 5 nam vanaf het begin het initiatief en had het betere van het spel. Na enkele goede mogelijkheden gaf oud-VSCO-er Danny een steekbal op Opa en opende hij na 15 minuten spelen met een droog schot in de korte hoek de score. VSCO was nauwelijks gevaarlijk, hanteerde de lange bal op de stevige spits en het was wachten op de 2-0. In de 40e minuut werd het echter uit het niets 1-1. Uit een vrije trap kopte de spits de bal tegen de touwen.Nadat Albert een 100% kans huizenhoog overschoot werd de kleedkamer opgezocht en was het tijd voor een bakje thee. In de rust gingen Lenny, Niek en captain Pieter van het veld en kwamen Bos, Alexander en Coby binnen de lijnen.
In de 2e helft was het spelbeeld hetzelfde. ESC viel aan en VSCO hield tegen. Albert maakte de 2-1 op aangeven van David en Opa Salah besliste de wedstrijd met een geniaal stiftje. Hiermee blijft de ploeg, met nog 4 wedstrijden te gaan, meedoen om het kampioenschap.
Stand aan kop:
‘s Heerenbroek 4: 19-44
ESC 5: 18-43
Kampen 3: 18-41

Laatste nieuws