Nieuws

Kampioenskoorts stijgt in Elburg!

Door het warme zomerweer, eerder deze week, zouden we bijna geneigd zijn te denken dat de vakantietijd al was aangebroken; (nog) niet dus!

Voordat het zover is wacht veel ploegen nog een spannend en misschien wel succesvol slot van de competitie. Dit geldt zeker voor Elburger Sportclub en Sportclub Rouveen, die a.s. zaterdag op de 24ste competitiedag tegen elkaar in het strijdperk treden in Elburg.

Wie gaat er met de zo fel begeerde titel vandoor ? Swift ’64 en Elburger Sportclub zijn in feite hiervoor de enige overgebleven kanshebbers. Met een voorsprong van vier punten voor de blauw-witten en voor beide ploegen nog drie wedstrijden te gaan staat de koploper er goed voor. De Elburgers zouden zaterdag zelfs al de champagneflessen kunnen ontkurken als Swift in eigen huis tegen een nederlaag aanloopt in de ontmoeting tegen ZAC, dat een zeer belangrijke kandidaat is voor de 3e periode-titel; een overwinning voor de lijstaanvoerder is dan natuurlijk dan wel een must.

In tegenstelling tot de prettige vooruitzichten voor de thuisclub is Rouveen in hevige strijd gewikkeld om de na-competitie te ontlopen en het 3e klasserschap op reguliere wijze veilig te stellen. VEVO is al veroordeeld tot deze competitie en samen met WZC gaat Rouveen de komende wedstrijden uitmaken wie hen gaat vergezellen in de extra wedstrijden om lijfsbehoud.
Rouveen, dat al jaren in de schaduw opereert van grote broer Staphorst, verloor destijds (25 nov. j.l.) de thuiswedstrijd met 2-0 van de Elburgers. De ploeg speelt sinds eind jaren negentig van de vorige eeuw afwisselend in de 2e en 3e klasse en acteerde in het seizoen 2012-’13 zelfs één jaar in de 1e klasse. J.l. zaterdag zegevierde Rouveen met 3-1 over het praktisch gedegradeerde Reaal Dronten en gesteund door dit succes mogen de Elburgers dan ook op een zeer gemotiveerde en strijdvaardige tegenstander rekenen.

De wedstrijd op het Burgem. Bode sportpark begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Erik Maat.

 

Laatste nieuws