Nieuws

Kampioenskansen voor Elburger Sportclub geslonken

De kampioenskansen voor Elburger Sportclub hebben, na het teleurstellende 0-0 gelijke spel in de thuiswedstrijd tegen laagvlieger Sportclub Rouveen, een behoorlijke deuk opgelopen. De resterende twee wedstrijden zullen nu gewonnen moeten worden om zeker te zijn van de titel. De Elburgers voelen de hete adem van de enige concurrent Swift ‘64, dat met 3-0 van ZAC won, met nog maar twee punten voorsprong, nu meer dan ooit in de nek. Rouveen heeft door dit voor hen fraaie resultaat een goede stap gezet op weg naar direct lijfsbehoud.
Elburger Sportclub heeft deze middag geen moment de titelaspiraties waar kunnen maken. Door het fantasieloze en doorzichtige spel konden de gasten, die wel degelijk beseften waar het om ging, zich goed staande houden. In de eerste helft waren de betere kansen voor Rouveen en nadat al een goede mogelijkheid onbenut was gelaten leek Rouveen halverwege aan de leiding te komen. Eén der Elburger verdedigers kon ten koste van een overtreding de doorgebroken Jean-Paul Hooikammer maar ternauwernood de doorgang naar het doel van Marijn van der Gaag beletten. In aanvallend opzicht probeerden de Elburgers Wim de Vries in stelling te brengen, maar hij kreeg nauwelijks bruikbare ballen en kwam zelden in goede scoringspositie.
Van een verwachte stormloop op het doel van de uitstekende Daan Kattenberg is het na de hervatting eigenlijk nooit gekomen. De Elburgers kregen nu wel meer kansen en Wim de Vries was heel dichtbij de openingstreffer maar zijn ingeschoten bal ging enkele centimeters langs de verkeerde kant van de paal. Ook de inmiddels in de ploeg gekomen Jens Jansen was dichtbij succes, maar zijn vliegende schot werd met een katachtige redding gepareerd door Kattenberg.
De sluitpost van Rouveen moest hierna nog enkele keren handelend optreden, maar kwam nooit in echte problemen.
Viel het kwartje in andere wedstrijden in de slotfase nog wel eens de goede kant op voor de Elburgers, maar deze keer ging die vlieger niet op.

Laatste nieuws