Nieuws

Sensationele derby voor ESC JO9-2

Vandaag stond er een echte derby op het programma voor de jongens van ESC JO9-2. De tegenstander van vandaag was SV ’t Harde JO9-2. We staan bovenaan in de competitie, met maar 1 nederlaag en verder werd alles tot nu toe gewonnen. Uiteraard is het resultaat niet heilig bij de pupillen, maar leuk is het wel. De spelers werden goed gewaarschuwd om meteen goed te beginnen, want de 1ste minuten willen we nog wel eens slap beginnen, maar dit keer niet. Want binnen 3 minuten stonden we met 1-0 voor door een doelpunt van Björn Groen. Dit leek het begin te zijn van een heerlijke en ruime overwinning, maar SV ’t Harde was niet van plan om hieraan mee te werken. Want voordat de 10 minuten voorbij waren, stonden we ineens met 1-2 achter. Gelukkig wisten we vlak voor de 1ste kleine pauze de 2-1 te scoren, door een doelpunt van Daan Broekhuizen. Er werden toch veel complimenten uitgedeeld en vervolgens gingen we weer een de bak. En we begonnen zeer goed, want we maakten de 3-2, 4-2 en 5-2. Maar ook nu waren de jongens van SV ’t Harde nog niet verslagen, want ze kwamen terug op 5-3. En doordat we zeer goed verdedigden en we een hele goede keeper in het doel hebben staan, konden we zelf verder weer gaan scoren en de 6-3 tegen de touwen schieten. Maar nog was de koek niet op, want er werd er lustig op los gescoord, waardoor de eindstand werd bepaald op 9-6 voor de jongens van Elburg. Wederom een zeer belangrijke overwinning en een heerlijke wedstrijd, waar alles in zat. Doelpuntenmakers waren: Björn Groen 4x, Daan Broekhuizen 2x, Stijn Westerink 2x en Xander van Dam 1x. Na de wedstrijd werden de panalty’s genomen en hier werden de doelpunten gemaakt door: Daan Broekhuizen, Wessel Balk, Stijn Westerink, Dennie Marting en Ruben Zoet. Nadat alles afgehandeld was, werden de spelers van zowel SV ’t Harde als ESC naast elkaar gezet met het gezicht naar het publiek en mochten ze een enorm applaus van alle toeschouwers ontvangen voor deze wedstrijd. Aanstaande woensdagavond spelen de boys van ESC JO9-2 thuis tegen SEH JO9-4M om 18.30 uur. Graag tot ziens.

Laatste nieuws