Nieuws

ESC5 stelt teleur

De afgelopen weken speelde esc 5 goed! De dubbele confrontatie met concurrent vsco leverden 6 punten op en doordeweeks werd er simpel gewonnen van svi. Er werd al nagedacht over de platte kar, het kampioensfeest en die shirtjes die de supportersvereniging heeft geregeld, die moesten wij ook maar regelen. Niks kon er mis gaan. Totdat de scheidsrechter afgelopen zaterdag om 13:00 uur plaatselijk tijd floot voor het begin van ’s Heerenbroek 4 – esc5. Voorafgaande wisten wij wat we moesten doen! Bij winst zetten we deze concurrent op 5 punten, gelijk spel was ook niet eens verkeerd. Alleen verliezen was geen optie.
Alles was aanwezig! Thuispubliek, uitpubliek en zelfs vuurwerk was geregeld door de harde kern van de thuisploeg.
Dan de wedstrijd. Vanaf minuuut 1 liet ’s heerenbroek gelijk zien wat het plan was. Fel op onze huid zitten en het fysieke spel niet schromen. De 1-0 stond dan ook snel op het scorebord. Dit kon wel eens een lastige middag worden, en niets bleek minder waar. Waar onze eigen Sander Salah de 1-1 nog maakte op goed doorzetten van Danny, was het hier na wel gebeurt met het verzet van het vijfde. Er lag veel ruimte op het middenveld omdat ’s Heerenbroek in een aanvallende 4-2-4 leek te spelen , maar profiteren deden we nauwelijks. Het ging niet eens slecht tot aan rust maar toch zochten we de thee op met een 3-1 achterstand. De snelle en goede aanval van de groen hemden straften twee foutjes genadeloos af en zorgden voor grafstemming in de kleedkamer van Elburg.
De tweede helft ging alles mis wat nog niet mis was gegaan. Duels werden verloren, er werd niet gestreden en het geloof was snel weg toen er binnen de korste keren 5-1 was geworden. David mocht nog wat terug doen door een vrije trap fraai er in te draaien, maar veel leverde ons dit niet op. Frustatie had de overwacht en Elburg had er geen zin meer in. Dat het uit eindelijk ook nog 7-2, was aan ons zelf te wijten. 14:49 besloot de scheids een einde te maken aan de lijdensweg van de blauw-witten en zochten wij gedesillusioneerd het buurthuis op. De stand leert ons dat kampen en sheerenbroek ons zijn gepasseerd en nu beide een punt voorsprong op ons hebben. Alles is nog mogelijk, maar de droom is wel lichtelijk aan het omslaan naar een nachtmerrie.

7-2, die dreunt nog wel even door….

Shirtsponsor : Schildersbedrijf Keijzer
Inloopshirt : www.veronadministratiekantoor.nl
Tassponsor : VACANT
Presentatieshirt: Poar neem’n

Laatste nieuws