Nieuws

Winst en Verlies voor ESC JO9-2

Het was een drukke week voor de boys van JO9-2, want afgelopen woensdag moesten we een wedstrijd spelen thuis tegen SEH JO9-5 en vandaag wederom thuis tegen Wijhe JO9-2. Maar eerst de wedstrijd thuis tegen SEH op de woensdagavond. De volgende spelers mochten het gaan doen: Cas Wolff, Daan Broekhuizen, Xander van Dam, Björn Groen, Jesse Bruijnes, Dennie Marting, Stijn Westerink, Wessel Balk en Ruben Zoet. We begonnen niet goed en stonden snel achter met 0-1, maar zoals wel vaker herstellen we ons snel. De 1-1 kwam van de voet van Stijn Westerink. Hierna waren wij de betere, maar hadden moeite om tegen de harde wind in te voetballen. Dus na 20 minuten spelen stond de stand nog steeds 1-1, maar de 2de helft mochten we voor de wind uit. Dit leverde voor ons veel mogelijkheden op en de 2-1 werd dan ook gescoord door Björn Groen. Het hele team werkte hard en het was dan ook dik verdiend, dat we met 3-1 voor kwamen. Het was wederom  Björn die het net wist te vinden. De wedstrijd was nu al in de zak en het slotakkoord kwam op naam van Daan Broekhuizen die de 4-1 scoorde.

Dit betekende wederom de volle winst. Nu de volgende wedstrijd die we vanmorgen dus mochten gaan spelen thuis tegen Wijhe JO9-2. Dit was de kraker van de 2 teams die beide nog maar 1x hadden verloren, dus de winnaar zou alleen aan kop komen te staan. We konden wederom met een compleet team aantreden en volle moed werd er aan de wedstrijd begonnen. Maar helaas waren we nog niet echt wakker een de 0-1 lag heel snel tegen de touwen. Maar de jongens gaven zich niet gewonnen en begonnen steeds beter te spelen. Maar helaas zat het geluk niet echt mee in de afwerking, want de bal kwam 3x op de kruising, 2x op de paal, 2x op de lat en de keeper van Wijhe hield zijn team op de been. Maar iedereen was ervan overtuigd, dat het goed zou komen. Maar zoals de voetbalwetten gelden, scoor je zelf niet, dan doet de tegenstander dat wel. Dus bij 2 uitvallen van Wijhe, stonden we ineens met 0-3 achter. Dit ondanks onze uitstekende keeper Cas. Je zou zeggen dat de koppies nu naar beneden zouden gaan, maar dat gebeurde niet. Elburg rechtte de rug en de 1-3 kwam van de voet van Björn Groen. We gingen door met aanvallen en wederom werd het ijzerwerk van het doel van Wijhe getest en de keeper van Wijhe ook. Maar de bal wilde er helaas niet in. We vergaten de verdediging en Wijhe kwam met 2 lange passes weer voor het doel en scoorde zeer beheerst de 1-4 en 1-5. En toch was de wedstrijd nog niet gespeeld en kwamen de boys van ESC weer terug in de wedstrijd, want het waren Stijn Westerink en Xander van Dam die ons dichtbij brachten door de 2-5 en de 3-5 te scoren. Het werden nog spannende minuten, waarbij we veel kansen kregen, maar helaas werd er nu echt niet meer gescoord. We verloren de wedstrijd met 3-5, maar ondanks de nederlaag, was dit veruit onze beste wedstrijd. Er was strijd, goede verdedigende acties, positiespel en mooie en goed uitgespeelde kansen en het team straalde spelvreugde uit. Uiteindelijk is dit ook hetgeen waar het om draait. Volgende week staat er nog een wedstrijd gepland in en tegen SV Epe.

Laatste nieuws