Nieuws

A.s. zaterdag valt de beslissing !

Met een marge van twee punten in het voordeel van Elburger Sportclub valt a.s. zaterdag, op de slotdag van de competitie, de absolute beslissing in de strijd om het kampioenschap in 3 C ! Worden in Elburg de champagneflessen ontkurkt of bekroont Swift ’64 haar uitstekende debuutjaar in deze klasse direct al met de titel ?
Voor de blauw-witten, die met een zeer ruime 7-1 overwinning weinig moeite hadden met VEVO in Veessen, volstaat in de thuiswedstrijd tegen Hattem een gelijkspel. Swift, dat met krappe cijfers (3-2) DSV ’61 de baas bleef, staat welhaast voor de bijna onmogelijke opgave om haar laatste tegenstander, Sportclub Rouveen, dat zich praktisch veilig speelde, met dubbele cijfers te verslaan. Het doelsaldo (+12), dat dit jaar voor het eerst, bij een gelijk aantal punten, ook bij de amateurs van toepassing is, spreekt duidelijk in het voordeel van de koploper. Overigens krijgt de competitie voor Hattem zo-wie-zo een vervolg. Als winnaar van de 1e periode-titel gaat de ploeg alsnog proberen via de na-competitie promotie te bewerkstelligen. Voor Elburger Sportclub, dat ook een periode op zak heeft, geldt dat bij een ongunstig scenario eveneens……..
Het zwakke VEVO, dat al tot de na-competitie m.b.t. handhaving is veroordeeld, was nauwelijks opgewassen tegen de formatie van Remon van Schoonhoven. Toch duurde het nog tot halverwege de eerste helft voordat Wim de Vries erin slaagde, nadat al diverse opgelegde kansen onbenut waren gebleven, zijn ploeg na een scherp genomen hoekschop koppend aan de leiding wist te brengen. De thuisclub kwam echter onverwachts op gelijke hoogte doordat doelman Marijn van der Gaag een doorgebroken speler onheus bejegende. De rustig leidende arbiter Gerben Smeenk bespaarde de goalie van een rode kaart, maar Roald van Bessen schoot vanaf de kalkstip wel raak. Toch liepen de Elburgers nog voor de doelwisseling uit naar een ruime voorsprong. Eerst werd een terecht toegekende strafschop door Mathijs Frik feilloos verzilverd, terwijl op slag van rust Wim de Vries opnieuw doeltreffend was met een kopbal na een fraaie voorzet van Robbert van Schie.
Het verzet van de thuisclub was kort na de hervatting praktisch helemaal gebroken, toen de Elburgers via Marco de Vries met een droge knal en broer Wim, na een benutte strafschop, uitliepen naar een handvol treffers. De zevenklapper werd, na een handvol verprutste uitstekende mogelijkheden, pas in de slotfase volmaakt door achtereenvolgens Mitchell Kalverda, die na een vrije schop doel trof, en Björn van de Wetering. De laatste wist een fraaie actie succesvol af te ronden.

Laatste nieuws