Nieuws

Spanning heeft climax bijna bereikt in Elburg!

A.s. zaterdagmiddag rond de klok van half vijf zal aan de spanning, die in Elburger voetbalkringen bijna haar climax heeft bereikt, een einde zijn gekomen. Dan zal duidelijk zijn of de blauw-witten zich kampioen mogen noemen in de 3e klasse C.

Op de allerlaatste en belangrijkste competitiedag van het jaar is v.v. Hattem uit de gelijknamige plaats te gast op het Burgem. Bode sportpark. Voor de ploeg van Hans Roeland, zit de competitie er na deze wedstrijd nog niet op, want als winnaar van de 1e periode gaat men alsnog een poging wagen om via de na-competitie promotie te bewerkstelligen.
Met een voordelige marge van twee punten op de enige concurrent, Swift ’64, zou normaal gesproken een gelijkspel voldoende moeten zijn om de champagneflessen te laten ontkurken. Voor het eerst dit seizoen zal het doelsaldo, bij een gelijk aantal punten, de beslissing brengen. Dit doelsaldo (+ 12) spreekt duidelijk in het voordeel van de koploper. Bij een ongunstig scenario hebben de Elburgers nog een stok achter de deur als winnaar van de 2e periode.…….

Terwijl Hattem op 24 nov. j.l. na acht wedstrijden een klein feestje vierde, verloor Elburger Sportclub die middag de thuiswedstrijd tegen BAS (2-4) en stond toen op een anonieme tiende plaats met acht punten. Het zou de voorlaatste nederlaag zijn, want hierna herstelden de blauw-witten zich op indrukwekkende wijze en werd nog maar één keer verloren, volgden twee gelijke spelen en werden maar liefst 14 overwinningen geboekt. Overigens ging het pad van de Elburgers niet altijd over rozen. Zo moesten enkele sterkhouders in de belangrijkste periode van het seizoen afhaken wegens ernstige blessures.

Ongetwijfeld zullen de zenuwen bij de thuisclub een rol spelen, maar een goede afloop van de wedstrijd zou een geweldige apotheose betekenen van een prachtig seizoen. Een mooier afscheidscadeau kan de scheidende oefenmeester Remon van Schoonhoven uit Epe zich niet wensen. Na een periode van drie jaar in Elburg gaat hij volgend seizoen als trainer van het Beloftenteam (2e selectie) van Go Ahead K(ampen) aan de slag.

De wedstrijd in Elburg begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Reinier van Leeuwen.

Laatste nieuws