Nieuws

ElburgerSC terug in de 2de klasse

Elf jaar geleden, in het seizoen 2006-2007, werd Elburger Sportclub voor het laatst kampioen en promoveerde toen (ook) naar de 2e klasse. Bert-Jan Kragt maakte, naast de eerder dit seizoen geblesseerd geraakte Marvin Visscher, destijds ook al deel uit van de selectie. In de slotseconden van de extra tijd, zorgde de ingevallen Kragt, in de met 3-1 gewonnen kampioenswedstrijd tegen Hattem, voor een gigantische ontlading bij zijn medespelers en supporters. Na een indrukwekkende solo, ongeveer vanaf de middellijn schoot, hij zijn ploeg met een heerlijke treffer in de benedenhoek naar de titel. Het was tevens zijn laatste kunstje in de hoofdmacht, want evenals Mitchell Kalverda, stopt hij met spelen van wedstrijden op het hoogste niveau. Ook all time topscorer, Wim de Vries, zien we volgend seizoen niet meer terug in de selectie. Hij gaat zijn prachtige carrière afbouwen in een lager elftal bij zijn tweede liefde; VSCO ’61. Verder is de terugkeer bij de blauw-witten van doelman Bjarn Onderstal al enige tijd bekend. Over verdere versterkingen bestaat momenteel nog geen duidelijkheid.

Hattem kan, als winnaar van de 1e periode, alsnog proberen om via de na-competitie, die a.s. zaterdag begint, promotie te bewerkstelligen. De blauw-gelen, die technisch meer in de mars hadden dan de thuisclub, waren zeker niet van plan om mee te werken aan het ophanden zijnde kampioensfeest en lieten beslist niet met zich sollen, maar de betere kansen waren toch voor de Elburgers. Eén daarvan werd halverwege de eerste helft benut door Wim de Vries, die een fraaie voorzet van Ramon Flokstra doeltreffend afrondde. Het betekende de 175ste competitietreffer voor de 36-jarige aanvaller die, in zijn achttienjarige loopbaan, ook de kleuren verdedigde van s.v. ’t Harde en VSCO ’61.

De tweede helft was nog maar enkele minuten oud toen de vlam in de pan sloeg. Een aanvankelijk goed gekeurde treffer van de overigens bekwaam leidende arbiter Reinier van Leeuwen werd, na overleg met de Elburger assistent-scheidsrechter, alsnog geannuleerd. Buitenspel zou de lezing zijn en in de onoverzichtelijke situatie raakte doelman Marijn van der Gaag bovendien geblesseerd, maar kon de wedstrijd wel vervolgen. Dit enige incidentje, in een verder sportieve wedstrijd, betekende voor de Hattemmers de opmaat voor een betere tweede helft. Nadat de Elburgers nog maar nauwelijks in kansrijke positie voor doelman Stefan de Weerdt waren verschenen verdubbelde Marco de Vries, wederom na een fraaie actie van Flokstra, de score. De blauw-witten dachten de overwinning in de pocket te hebben en oefenmeester Remon van Schoonhoven gunde Wim de Vries een publiekswissel die, onder luid applaus van de talrijke toeschouwers het veld verliet. De betere mogelijkheden waren vervolgens voor de gasten en na de aansluitende treffer van Lawrence van der Bend kregen de blauw-witten het nog even Spaans benauwd. Mede dankzij enkele fantastische reddingen van Van der Gaag bleef de neo-kampioen op de been, totdat Bert-Jan Kragt in de “dying seconds” voor een geweldige apotheose zorgde.
Hierna barstte de feestvreugde los en reikte wethouder Wim Krooneman in bijzijn van de burgemeester Jan Nathan Rozendaal, die beiden de gehele wedstrijd bijwoonden, aan het einde van de festiviteiten op het veld, de kampioensschaal uit aan de Elburger-aanvoerder.
Een mooier afscheidscadeau had de scheidende trainer Remon van Schoonhoven zich niet kunnen wensen. Na drie seizoenen in Elburg, met een kampioenschap op zijn c.v., gaat hij volgend seizoen aan de slag als trainer van het Beloften-team (2e selectie) van Go Ahead K(ampen).

De Elburgers zien we over een aantal maanden terug in de 2e klasse, waar het ongetwijfeld , onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer Patrick Posthuma, een zeer lastige klus wacht. Voorlopig maken ze zich daarover geen zorgen. Na een enerverend en prachtig seizoen nu eerst op vakantie. Dat hebben de spelers en technische staf dik verdiend !

Laatste nieuws