Nieuws

Tweede plaats voor ESC 3, Remco Timmer topscorer

Het tweede seizoen van het huidige ESC 3 is onlangs ten einde gekomen en dus is het tijd om de balans op te maken. Na een zeer goede start in het begin van de competitie vielen de resultaten in het tweede bedrijf wat tegen. Met een voorsprong van 4 punten op Hulshorst 2 gingen wij de winterstop in. Helaas konden wij deze voorsprong niet behouden waardoor wij op een tweede plaats zijn geëindigd. In het eerste seizoen van het vernieuwde ESC 3 werd nog een derde plaats behaald. Wij hopen deze stijgende lijn door te trekken door volgend jaar weer een plaats te stijgen op de ranglijst en zodoende het seizoen af te sluiten met het kampioenschap.

Statistieken
Met behulp van de vernieuwde Voetbal.nl app zijn enkele statistieken bijgehouden: 68.0 % van de wedstrijden werden door ESC 3 gewonnen, 16,0 % eindigde in de brilstand en nog eens 16 % van de wedstrijden ging verloren.

Topscorers
Na een korte pauze waarin Remco Timmer heeft gevolleybald bij de Elburger Volleybal Vereniging heeft hij gelijk weer van zich laten horen. Met 27 doelpunten is Remco Timmer de onbetwiste topscorer van ESC 3 in het seizoen ’17-’18. Mark eindigde in deze ranglijst tweede met 18 doelpunten en Niels Bosman is met 1 doelpunt minder op de derde plaats geëindigd. Ook Arjan Goudriaan heeft net als Remco van een sabbatical genoten bij de Elburger Volleybal Vereniging. Arjan Goudriaan liet met zijn 38 jarige leeftijd zien, nog altijd te beschikken over een gouden conditie en is daarmee een heuse versterking gebleken voor de verdediging van ESC 3. Helaas wist Arjan in de laatste wedstrijd van het seizoen met een frivole kopbal het verkeerde net te vinden, waardoor zijn score op een negatief saldo van -1 is komen te staan. Miguel Ponstein is met 1391 muzieknummers hoog aan kop geëindigd in de competitie Wheels of Steel. Tijdens de vele feesten waarvan ESC 3 dit jaar heeft genoten, heeft Miguel met zijn geluidsinstallatie voor een enorme sfeer gezorgd.

Assist
In de categorie assist voerde Mark dit jaar de boventoon. Met 24 assists deed Mark waarvoor hij als rechtsbuiten is gecontracteerd. Ook Niels Bosman heeft dit jaar voor veel gevaar gezorgd vanaf met name de linkerkant. Met behulp van onder andere zijn chocoladebeen heeft hij voor 13 assists gezorgd. Marcel van Essen, ook wel bekend als De Witte Keniaan, is als middenvelder knap op de derde plaats geëindigd. Deze bijnaam heeft hij overigens de danken aan zijn eindeloze conditie, waarmee hij alle tegenstanders de baas is.

Afscheid
Wij nemen dit jaar afscheid van de volgende spelers: Manfred Vlieger, Roy Zoet en Leroy Ponstein. Manfred gaat het wat rustiger aan doen en zal vaker als supporter langs te lijn te zien zijn. Roy Zoet kon vanwege studie niet vaak genoeg aanwezig zijn en Leroy Ponstein gaat een studie volgen, waardoor hij op zaterdag niet aanwezig kan zijn bij de wedstrijden. Langs deze weg willen wij deze 3 spelers bedanken.

Wij hopen u allen weer in grote getale langs de lijn te zien tijdens de wedstrijden van ESC3 in het volgende seizoen!

Laatste nieuws