Nieuws

Weer geen titel voor het vijfde

Vanavond was dan echt de laatste wedstrijd van het seizoen. Met een zeer gemengd gezelschap van selectie spelers en overige senioren hebben wij ons weten te plaatsen voor de finale van het zomeravond toernooi in Wezep. Via de poule fase en een halve finale wedstrijd stond vanavond de finale tegen SMIT/vsco op het programma. Met veel pijn en moeite waren er weer 13 man opgetrommeld en zonder ballen en bidons werd er afgereisd richting de kersverse hoofdklasse club. Van finale stress was niks te merken. Er werden handjes geschut, koffie gedronken met de tegenstander en het afgelopen seizoen passeerde ook nog de revue.
Dan de wedstrijd. Vsco hanteerde vooral de lange bal. Sterker nog, alleen de lange bal. Elburg kon dit aardig opvangen, en er goed voetbal tegen over zetten. Kansen kwamen er niet de eerste helft. Dat het om zomeravond voetbal ging was duidelijk te merken. Er werd weinig druk gezet, en onderling was het bijna gezellig in het veld.
Na een korte rust ging SMIT/VSCO weer vrolijk verder met de lange ballen. De behendige voorhoede van SMIT werd steeds gevaarlijker maar het leverde nog geen 100 procent kansen. Elburg werd nog gevaarlijk door toedoen van David. Met zijn eigen handelswijze, vanaf links naar binnen en ruimte zoeken voor zijn rechterbeen, was hij dichtbij de 1-0. De paal stond helaas in de weg. Vlak voor tijd ging het dan toch mis voor ESC. Met nog minder dan een minuut te gaan werden we zoek gespeeld rond onze eigen 16 en met een prachtig schot in de kruising werd het 0-1. Zou het dan weer niet lukken? Snel die aftrap nemen en de bal er in pompen en gaan voor de penaltys. En dan, 10 seconden voor tijd, werden we mee terug genomen naar het WK van 2010, de wedstrijd tegen Brazilie. : “Hij zit erin, het is Sneijder. Hij is 22 cm groot maar hij kopt de bal er gewoon in.
Deze legendarische woorden werden herhaald vanavond. David gaf de bal voor op William huenestein en deze besloot voor het eerst in zijn leven een bal te koppen. : “Hij zit erin, het is Huenestein. Hij is 22 cm groot maar hij kopt de bal er gewoon in.
Afgetrapt werd er niet meer, en het welbekende lijstje met zekerheidjes werd klaar gemaakt. De eerste twee penaltys van ESC werden echter al gemist terwijl vsco geen fout maakte. De 4e penal was beslissend voor de kanaries en zo sleepten zij, wellicht terecht, de titel binnen.
Weer een 2e plek het vijfde op een mooi zomeravond toernooi. Ik denk dat we hier gewoon tevreden mee moeten zijn. Via deze weg willen wij als 5e de toernooicommissie bedanken voor het organiseren en de bbq na de finale!

Laatste nieuws