Nieuws

Spannende slotdag Rabobank Veluwecup

DSV ’61 en Oene zijn de twee belangrijkste kandidaten om de negende editie van de Rabobank Veluwecup op hun naam te schrijven. Beide ploegen wisten hun wedstrijden in de “voorrondes” winnend af te sluiten. Op de openingsdag bleef DSV met 2-1 Elburger Sportclub de baas, terwijl op de tweede speelavond OWIOS een verrassende 3-1 nederlaag kreeg te slikken tegen de formatie van Etie Jansen. In dit treffen kwam DSV aan de leiding, maar nog voor de thee trok OWIOS de stand gelijk. Na de hervatting was de 3e klasser duidelijk de bovenliggende partij wat dan ook werd uitgedrukt in twee treffers van respectievelijk Henrick Blaauw en Arnoud Zwep. Met name de laatste was er één om in te lijsten. Op dezelfde speelavond had s.v. ’t Harde weinig moeite met één van de twee gastclubs, Noord Veluwe Boys, en zegevierde met 5-1. Op de slotdag zal het aan spanning zeker niet ontbreken, want hoewel DSV dus uitstekende papieren heeft is ook de andere gastclub, Oene, zeker niet kansloos. Na de 2-0 overwinning tegen Noord Veluwe Boys, op de eerste dag tegen s.v. ’t Harde, werd j.l. woensdag tegen gastheer Elburger Sportclub een nipte 2-1 overwinning geboekt. Na een vroeg opgelopen achterstand kwamen de blauw-witten, die met name in de tweede helft een uitstekende indruk achter lieten, knap terug door een fraaie treffer van de jeugdige Max Lamberink. De ploeg van Patrick Posthuma kreeg vervolgens diverse uitgelezen kansen om op voorsprong te komen, maar wie anders dan Jim Schaap bezorgde Oene echter alsnog drie punten.
Op de laatste dag van dit nu al geslaagde en uitstekend georganiseerde toernooi zal de grootste belangstelling ongetwijfeld uitgaan naar het afsluitende duel tussen de twee gemeentegenoten DSV en s.v. ’t Harde. De Doornspijkers hebben, zoals gememoreerd, goede vooruitzichten om zich als uiteindelijke winnaar van dit toernooi te laten kronen, maar de formatie van Egbert Kragt kan maar zo roet in het eten gooien. De wedstrijden Oene-Noord Veluwe Boys en Elburger Sportclub-OWIOS worden hieraan voorafgaand gespeeld.

Laatste nieuws