Nieuws

Elburger Sportclub verliest bekerwedstrijd

Elburger Sportclub heeft zaterdag de eerste wedstrijd, in de poule-fase, om de KNVB-districtsbeker met 4-2 verloren tegen zondag 2e klasser AZC uit Zutphen. Ondanks deze nederlaag bood het elftal van Patrick Posthuma, met diverse jeugdige spelers in de gelederen, dapper tegenstand. Afgelopen week maakte de Elburger oefenmeester overigens de definitieve selectie bekend voor het komend seizoen, wat voor sommige spelers wellicht een teleurstelling betekende.
In een aantrekkelijke wedstrijd namen de blauw-witten zelfs de leiding nadat één van de jeugdige nieuwkomers, Jens Jansen, met een uitstekende pass Robbert van Schie in stelling had gebracht, die met een fraai schot de AZC-doelman kansloos liet. De thuisclub leek even later zelfs de voorsprong te verdubbelen, maar Marco de Vries miste van dichtbij.
AZC was voetballend wel de bovenliggende partij en nadat doelman Martijn van der Gaag al enkele uitstekende reddingen had verricht brachten de gasten de stand op gelijke hoogte.
Nadat in de tweede helft de Elburger-doelman zijn ploeg met enkele ultieme reddingen al voor een achterstand had behoed, kwam AZC met twee snelle treffers op een 3-1 voorsprong. De blauw-witten lieten zich hierdoor echter niet ontmoedigen en het pleit voor de ploeg dat ze in een gunstig resultaat bleven geloven. Door een treffer van de jonge Donny Mulder, na een bekeken pass van Ramon Flokstra, kwam de thuisclub zelfs dichterbij maar in de slotseconden had AZC met een vierde treffer toch het laatste woord.
A.s. zaterdag staat er opnieuw een bekerwedstrijd op het programma en gaat Elburger Sportclub op bezoek bij 1e klasser vv Nunspeet.

Laatste nieuws