Nieuws

ESC5 stelt teleur

Zaterdag 1 september stond dan eindelijk de eerste wedstrijd op het programma. Helemaal vanuit de polder kwam Unicum 7 op bezoek. Uiteindelijk wisten zich 15 spelers te motiveren voor deze wedstrijd. Onder de deskundige leiding van gelegenheid scheidrechter Pieter Nagelhout werd er onder perfecte omstandigheden rond de klok van 14:30 uur afgetrapt op veld 3.

Nieuwe aanwinsten Rob en Mitchell werden gelijk voor de leeuwen gegooid met een basisplek. Met oa Tom op zijn favoriete linksback positie, Ruben centraal achterop en aanspeelpunt Donny in de spits kende de opstelling weinig verassingen.
Het handje vol publiek werd de eerste 10 minuten nog getrakteerd op een redelijke pot voetbal. Dit leverde uiteindelijk ook de voorsprong voor de blauw witten op. Na een lange bal van Rick gooide Danny zijn lichaam in de strijd, troefde de verdiger af en wist net voordat de keeper kon ingrijpen zijn schoen tegen de bal te zetten. Unicum werd wakker geschut door deze tegentreffer en begon aan een offensief wat eigenlijk tot de rust duurde. Dat ze er uiteindelijk 5 wisten te maken was deels de kwaliteit van Unicum maar ook zeker te wijten aan de matige instelling van Esc.
Na rust geloofde Unicum het wel. De gasten kregen meer oog voor de open benen van de Elburgers dan voor een doelpunt. Wat Esc hier tegenover zette was dan weer zeer positief te noemen. Waar eerst David voor de 5-2 zorgde, waren er hierna ook nog zeker kansen op de 5-3. Alleen zal je dan altijd zien dat de doelpunten aan de andere kant vallen, en zo ook vandaag. 2-6.. Na goed doorzetten van Rob kon Albert de 3-6 nog maken. Vlak voor tijd liet Unicum nog zien duidelijk de betere ploeg te zijn door ook nog de 7e en de 8ste treffer binnen te chippen. Zo verliest het 5e zijn eerste bekerwedstrijd en mag het volgende week proberen de eerste drie punten binnen te halen in Hulshorst. Hopelijk zien we u dan weer!

Shirtsponsor: Schilderbedrijf Keijzer
Presentatie shirt: Poar neem’n
Inloopshirt: Veron Administratie
Tassponsor: Regelt Aalt

Laatste nieuws