Nieuws

Elburger Sportclub verliest met ruime cijfers van Nunspeet

Elburger Sportclub heeft de tweede wedstrijd om de KNVB-districtsbeker, tegen 1e klasser Nunspeet, met ruime cijfers verloren: 5-0.
De dit seizoen toch al gekortwiekte blauw-witten, konden wegens blessures geen beroep doen op een drietal spelers, waardoor oefenmeester Patrick Posthuma genoodzaakt was enige omzettingen in zijn elftal aan te brengen. Ondanks het feit dat de voorwaartsen van de thuisclub diverse goede scoringskansen kregen beten de dappere Elburgers, met name voor rust, moedig van zich af en verschenen zelfs regelmatig in het vijandelijke strafschopgebied. De Nunspeet-verdediging bleef echter overeind. Het zou een moreel ruggesteuntje voor de blauw-witten hebben betekend als met een dubbelblanke stand de rust zou zijn aangebroken. In de slotseconden echter bezorgde de van DVS ’33 overgekomen Lars van Wetering de thuisclub alsnog een 1-0 voorsprong.
In de tweede helft zijn de Elburgers er in feite niet meer aan te pas gekomen en het heeft er alle schijn van dat Nunspeet met Van Wetering een spits van formaat heeft binnen gehaald. Nadat hij zijn ploeg vervolgens op een 2-0 voorsprong had gebracht schoot hij even later een toegekende vrije schop feilloos binnen. De Elburger defensie kreeg het zwaar te verduren en de 1e klasser leek op een monsterscore af te stevenen toen Van Wetering doelman Kevin Struik met een vierde treffer opnieuw kansloos liet. Jos Huijgen bepaalde met een laatste doelpunt de eindstand op 5-0.

Laatste nieuws