Nieuws

Wedstrijdverslag Hulshorst 4 – ESC 5

Nadat het vijfde elftal met het betere likwerk in de ochtend vrijwilligerswerk heeft gedaan voor de Elburger Sportclub door enveloppen te vullen met loten en deze dicht te likken werd er toegeleefd naar de tweede bekerwedstrijd van dit seizoen. Nadat onze nieuwe InstaGram pagina (elburgersc5) is bijgewerkt met een foto van de ingang van ons eigen sportpark zijn wij richting Hulshorst vertrokken om tegen het 4e elftal aan te treden. Deze ploeg won de eerste wedstrijd in de beker dus wij konden onze borst natmaken.

Onze borst natmaken konden we zeker toen de scheidsrechter voor het eerst de fluit hanteerde! Het 5e eltfal begon de wedstrijd namelijk met 10 man omdat Aalt om 12.00uur eerst nog een wedstrijd heeft gefloten en daardoor samen met Marcel niet op tijd aanwezig kon zijn. Gelukkig kon de ploeg van leiders Martijn en Rick de eerste 5 minuten met 10 man ongeschonden doorkomen.

Hoewel de eerste helft goed werd gevoetbald kwam Hulshorst, op zeer aparte wijze, op een voorsprong. Nadat er een lange bal van achter werd gegeven en iedereen dacht aan buitenspel liet iedereen de bal lopen in de verwachting dat de bal achter zou rollen. Waar het niet dat de rechtsbuiten van Hulshorst in de gaten kreeg dat de bal op de achterlijn tot stilstand kwam, deze richting de goal van Rick mee te nemen en de bal panklaar voor een inlopende spelers neer te leggen, 1-0! Wij krijgen zelf via David en Opa nog kleine kansen, maar het doelpunt viel niet voor de rust.

Deze verdiende goal kwam wel snel in de tweede helft. Nadat Frans de achterlijn heeft gehaald en deze bal teruglegt op randje 16 schiet Martijn de bal op goal. Deze houdbare bal werd slecht verwerkt door de keeper van Hulshorst en zorgde voor de 1-1! In de tweede helft is ervoor gekozen om Adje door te schuiven naar het middenveld en Opa op de positie van rechtsbuiten neer te zetten. Dit blijkt een gouden zet van het trainersduo. Opa is helemaal in zijn element op deze positie en brengt ook de voorsprong voor het 5e. Na miscommunicatie tussen verdediger en keeper van Hulshorst kan Opa een lange bal van Aalt voor de voeten van de uitkomende keeper onderscheppen en in het lege doel schieten. Deze voorsprong houdt helaas niet stand. Een voorzet werd niet goed verwerkt en deze werd binnengewerkt door de meeopgekomen verdediger van Hulshorst.

Met deze stand neemt het vijfje elftal geen genoegen en blijft aanvallen en verzorgd voetbal spelen. Nadat menig aanval ten onrechte werden afgefloten vanwege buitenspel werd er niet op het fluitje geblazen toen Opa ruim 2 meter buitenspel toen hij werd aangespeeld. Om deze reden bleven de overige aanvallers Danny en Aalt ook stilstaan om te wachten op het fluitje. Dit keer werd er niet gefloten en kon Opa alleen op goal en dit buitenkansje werd in de korte hoek afgemaakt door Opa. ESC 5 kreeg via Aalt ook nog twee mogelijkheden om de score uit te bouwen. Eerst kreeg hij een bal teruggelegd op een presenteerblaadje door Danny, maar deze vrij in te schieten mogelijkheid ging mis. Nog geen minuut later kreeg ESC 5 een penalty door een overtreding op Opa. Om Aalt wat vertrouwen te geven, mocht hij deze strafschop nemen. Deze werd uit de hoek gebokst door de keeper. Uiteindelijk werd er niet gescoord en pakt ESC 5 de eerste overwinning.

Volgende week nog een bekerwedstrijd en dan wacht op 22 september de kraker in de 6e klasse. De uitwedstrijd bij VSCO!

Hierbij willen wij ook onze sponsoren bedanken voor hun steun:

Shirtsponsor: Schilderbedrijf Keijzer
Presentatie shirt: Poar Neemt
Inloopshirt: Veron Administratie
Tas Sponsor: Regelt Aalt

Laatste nieuws