Nieuws

Elburger Sportclub verliest (ook) laatste bekerwedstrijd.

Ook de derde en laatste wedstrijd, in de poule-fase, om de KNVB-districtsbeker, is voor Elburger Sportclub geëindigd in een nederlaag: 0-2.

Tegen zondag 2e klasser WSV uit Apeldoorn was de formatie van oefenmeester Patrick Posthuma niet bij machte de vijandelijke defensie te ontwrichten.
Al vroeg in de wedstrijd keek de thuisclub tegen een 1-0 achterstand aan, maar de ploeg herstelde zich hierna goed en het vertoonde spel was zeker niet onverdienstelijk en geeft zeker progressie te zien, al weet men zich aanvallend weinig kansen te scheppen. Toch was de jonge Vincent Huisman dichtbij de gelijkmaker, maar na een fraaie actie werd zijn goed ingeschoten bal al evengoed door de WSV-doelman gekeerd. De Apeldoorners lieten zich echter ook niet onbetuigd, maar de Elburger-defensie met doelman Thomas den Besten als verdienstelijke sluitpost, die zich enkele malen duidelijk liet gelden, bleef overeind.

Na de hervatting gingen de Elburgers op zoek naar de gelijkmaker. De ook al jonge Donny Mulder leek hierin te zullen slagen, maar na een uitstekende aanval zag de kleinste man van het veld zijn kopbal ternauwernood gekeerd door de WSV-doelman. Echter, doelrijpe kansen vielen er hierna vervolgens voor de Elburgers nauwelijks te noteren.

In de slotfase gingen de blauw-witten, in een poging om de stand te egaliseren, steeds meer risico’s nemen. Nadat WSV al enkele keren heel dichtbij een tweede treffer was, viel deze alsnog in de slotseconden.
A.s. zaterdag gaat de competitie van start en Elburger Sportclub wacht direct al een loodzware klus in de thuiswedstrijd tegen FC Horst.

Laatste nieuws