Nieuws

ESC 5 wint laatste bekerwedstrijd

Voetballen op maandagavond. Hier doe je het gros van de spelers van ESC 5 geen plezier mee. Toch waren er maar liefst drie wissels te vinden op de bank op een mooie nazomeravond in september. Veld 1, een scheidsrechter, huisfotograaf Gerbert Floor, een nieuwe wedstrijdbal, een gemeentegenoot (DSV’61 5 )als tegenstander; kortom alle ingrediënten voor een mooie pot waren aanwezig.
De eerste 25 minuten was DSV de bovenliggende partij. De visserszonen uit Elburg hadden moeite met de bezetting op het middenveld door de 4-4-2 opstelling van de tegenstander. Uit een corner kwam de ploeg dan ook op achterstand. Gastspeler Johan Riezenbos kopte de bal zo vrij als een vogel achter Van Loo. In het tweede deel van de 1e helft controleerde ESC de wedstrijd en kwam het op gelijke hoogte door een mooie volley van Tinus. Na wat gevaarlijke momenten van ESC leken de ploegen met 1-1 aan de thee te gaan. Echter, na een foutje achterin kon de andere gastspeler Gerrit Sneller de bal eenvoudig in het doel schieten.

In de 2e helft liet ESC 5 zien dat het met de selectie voor dit seizoen wel goed zit. Het publiek werd vermaakt en met bij vlagen goed voetbal werd de tegenstander teruggedrongen. Er werden dan ook een aantal mooie goals gescoord. Het lobje van Hutten vanaf 30 meter over de keeper heen, was de mooiste. De andere goals kwamen van David, Danny Ailton en Lil Aalt. Hiermee werd de wedstrijd dus met 5-2 gewonnen.

De rest van de week zal in het teken staan van herstel aangezien de mannen aanstaande zaterdag wederom een derby zullen spelen. In Oosterwolde zal het team dan aantreden voor de eerste competitiewedstrijd tegen een oude bekende, VSCO’61 7.

Laatste nieuws