Nieuws

Elburger Sportclub opent seizoen met een thuiswedstrijd

Zodra de maand september haar intrede doet kijken de voetballers en supporters al weer uit naar een nieuw voetbalseizoen waarvoor a.s. zaterdag, bij veel amateurclubs, het startschot wordt gegeven.

Voor Elburger Sportclub staat de thuiswedstrijd tegen FC Horst uit Ermelo op het programma. De laatste keer dat dit duel op de competitiekalender stond was in het seizoen 2012-’13. 
FC Horst won toen beide wedstrijden; (4-0 en 0-2). Afgelopen seizoen eindigden de gasten met 33 punten op de negende plaats.
De wedstrijden in de poule-fase om de KNVB-districtsbeker verliepen voor de twee opponenten niet bepaald succesvol wat dan ook uitschakeling voor verdere deelname tot gevolg had.
Elburger Sportclub keert na vier jaar weer terug in de 2e klasse en voor de blauw-witten gaat in feite een nieuw tijdperk in. Van een vijftal vaste basis-spelers was vorig seizoen al bekend dat zij niet in de huidige selectie terug zouden keren door te stoppen of/en in lager elftal hun heil zijn gaan zoeken. Verder maakt de van Swift ’64 overgekomen Patrick Posthuma zijn debuut als oefenmeester bij de Elburgers. Met de ploeg uit Swifterbant streed hij, in een zeer spannende slotfase van de recente competitie, lange tijd mee om de titel.
In tegenstelling tot diverse andere clubs, die hun selecties met spelers van buitenaf versterkten, gaan de blauw-witten met (jeugdige) spelers uit eigen gelederen dit seizoen de strijd aan.
Voor de jonge Elburger-formatie, met een aantal nieuwe gezichten, zal het ongetwijfeld een loodzwaar seizoen worden.

De wedstrijd op het Burgem. Bode sportpark begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Rob Nijenhuis.

Laatste nieuws