Nieuws

Elspeet 3 – Elburger sc 3: 0-5 (0-1)

Afgelopen zaterdag stond voor ESC 3 de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen op het programma. In Elspeet werd om 15.00 uur afgetrapt tegen het derde elftal van de plaatselijke VV. Vooraf leek het een lastige middag te worden. Naast de zware weersomstandigheden maakte vooral de professioneel ogende warming-up van de tegenstander indruk, met veel pionnetjes en ingestudeerde high fives waarmee de Elspeters elkaar oppepten. Ondanks de regenval lag er een prima grasmat klaar waarop de wedstrijd kon worden afgewerkt.

Vanaf het eerste fluitsignaal tastten beide ploegen elkaar af met enkele kansen over en weer. Zo plaatste een speler van Elspeet de bal oog-in-oog met doelman Bjarn Onderstal naast de goal. Ongetwijfeld had de klasse en rust die onze doelman vanmiddag uitstraalde hiermee te maken. Aan de andere kant dacht de mee opgekomen Beckers met een fantastisch afstandsschot richting de kruising al aan juichen, maar de plaatselijke Jeroen Verhoeven wist met een katachtige reflex redding te brengen. De hierop volgende corner was wel raak: Mark bediende spits Remco Timmer, die op Ronaldo-achtige wijze de bal in het doel knikte: even hangen in de lucht, spanboogje, raak! De thee werd opgezocht met een 0-1 ruststand.

De tweede helft liet een ander spelbeeld zien. Vanaf de hervatting liet ESC met snel en goed voetbal de Elspeters kansloos. In de 46e minuut snoepte Mark de bal af van de verdediging van Elspeet en faalde niet: 0-2. Enkele minuten later zette diezelfde Mark een solo in vanaf eigen helft. Na 3 verdedigers gepasseerd te hebben, was ook het afronden een koud kunstje: 0-3, wedstrijd gespeeld. Hierna volgde kans op kans. Bij de 0-4 was het Mark die met een pass achter de verdediging spits Timmer in stelling bracht. Met links werd eenvoudig de 0-4 binnengeschoven. De mooiste goal moest echter nog komen. Een voorzet vanaf de rechterflank van Mark werd door ‘kannon’ Timmer als Madjer in zijn beste dagen achter zijn standbeen langs tot doelpunt gepromoveerd! Het houtwerk en de keeper van Elspeet stonden vervolgens een grotere uitslag in de weg.

Een prima seizoensouverture voor de Elburgers. Volgende week staat alweer de eerste derby op het programma. Om 14.30 uur zijn de Elburgers gastheer voor buurman Owios.

Laatste nieuws