Nieuws

Elburger Sportclub op bezoek bij VRC (Veenendaal)

Beperkten de uitwedstrijden van Elburger Sportclub zich afgelopen voetbaljaar tot ritjes van maximaal 40 kilometer. Dit seizoen, in de 2e klasse, moet voor meerdere ontmoetingen op vreemde bodem een wat grotere afstand worden overbrugd.
A.s. zaterdag gaan de Elburgers op bezoek bij V(eenendaalse) R(acing) C(lub) in de gelijknamige plaats. Beide ploegen slaagden er middels het behaalde kampioenschap in te promoveren, maar de hernieuwde kennismaking met deze klasse verliep voor de twee ploegen teleurstellend. VRC verloor op de eerste competitiedasg met 3-1 van OWIOS, terwijl de blauw-witten tegen FC Horst met een 4-0 nederlaag te kijk werden gezet.
Voor het laatste duel tussen de twee opponenten moeten we we bijna twee decennia terug. Dat was in het seizoen 1999-2000 in de toenmalige 1e klasse. Daarvoor vond in de jaren zestig van de vorige eeuw overigens ook nog een confrontatie plaats en in die wedstrijd kregen de supporters van beide ploegen het buiten de lijnen behoorlijk met elkaar aan de stok. Dergelijke incidenten doen zich vandaag de dag gelukkig niet meer voor.
VRC behoort tot één van de zes amateurverenigingen die Veenendaal rijk is. Opgericht in 1952 is de club al sinds 1978 gehuisvest op de huidige locatie op sportpark Spitsbergen en telt ruim 1000 leden.
De wedstijd op genoemd sportpark, gelegen aan De Grote Beer, begint om 14.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter dhr. Hans Funcke.

Laatste nieuws