Nieuws

Tien Elburgers met 2-1 ten onder tegen VRC

Het keepersprobleem, waarmee Elburger Sportclub dit seizoen te kampen heeft, wordt steeds nijpender. In de met 2-1 verloren uitwedstrijd tegen het eveneens gepromoveerde VRC in Veenendaal moesten maar liefst drie verschillende doelverdedigers opdraven.
Nadat doelman Kevin Struik na ruim een half uur met direct rood kon vertrekken nadat hij, onnodig te ver uit zijn doel gekomen, een doorgebroken speler onregelmentair had bejegend, moesten de blauw-witten met tien man verder. Veldspeler Thom Ruitenberg was zijn “tijdelijke vervanger” omdat de eigenlijke reserve-doelman, Roy Groothand, die met eigen vervoer naar Veenendaal was afgereisd, in een file verzeild was geraakt pas na rust kon worden ingezet. De Elburgers waren overigens al binnen tien minuten verrassend aan de leiding gekomen. Na een goed lopende aanval, ingezet door Ramon Flokstra, drukte de jeugdige Vincent Huisman fraai en doeltreffend af. Diezelfde Huisman moest zich even later helaas, na een pittig kopduel, met hoofdpijnklachten en duizelingen, laten vervangen. VRC, dat al diverse malen gevaarlijk voor het doel van de toen nog aanwezige Struik was verschenen, kwam niet veel later op gelijke hoogte doordat de Elburger-sluitpost geen antwoord had op een hoge inzet.
Na de hervatting moest Ruitenberg vanzelfsprekend het veld ruimen voor de jonge Groothand. Door het grote overwicht van de thuisclub, die zich diverse uitgelezen kansen wist te scheppen leek een tweede en een eventuele volgende treffer een kwestie van tijd. De tien dapper strijdende Elburgers, hielden zowaar toch bijna een half uur stand. Toen moesten de blauw-witten, na een solistische actie van Mitch van de Berg, toch het hoofd buigen.
In het laatste kwartier ontworstelden de mannen van de hevig meelevende trainer Patrick Posthuma zich zowaar enigszins aan de druk van de blauw-gelen maar kansen ontstonden er niet.

Laatste nieuws