Nieuws

ESC 3 wint derby met klinkende cijfers

Zaterdag 29 september stond de tweede wedstrijd van de competitie op het programma. En wat voor een wedstrijd. De competitie is nog heel jong en ESC 3 mocht zich gelijk warm maken voor een derby. Dit zal tevens niet de enige derby zijn in de nieuwe competitie van ’t derde. De eerste derby die op het programma stond voor de blauw-witten was OWIOS thuis. Op papier een zeer geduchte tegenstander. Helemaal met het idee dat Mark, onze sterspeler, had aangeven niet geheel fit te zijn.

Desalniettemin begonnen de jongens vol zelfvertrouwen aan deze wedstrijd, want laten we eerlijk zijn, een wedstrijd speel je met z’n allen. Gelukkig begon het al goed voor de aftrap, want de tos werd gewonnen door de aanvoerder. En daar was de psychologische 1-0 voorsprong al. De wedstrijd was maar 10 minuten oud of er werd al gescoord. En je kan ’t al wel raden, de doelpuntenmaker was de niet geheel fitte Mark. Ondanks de snelle voorsprong verliep de wedstrijd niet vlekkeloos. Er werden hier en daar slordige passes gegeven en er werd niet geluisterd naar de coaching. Hierdoor ontstonden er een paar “gevaarlijke” aanvallen van OWIOS. Deze aanvallen werden tevens allemaal in de kiem gesmoord, door de op scherp gezette, Patrick “Dida” Eibrink. Er stond namelijk een enorme druk op z’n schouders. Zijn stand-in Bjarn Onderstal, die had een week ervoor de 0 weten te houden. Iets wat Patrick niet bekend voorkomt. Mede dankzij het puike keeperswerk, wisten de jongens van ESC 3 de nul te behouden en een eventuele voorsprong uit te breiden. Dit gebeurde ook ongeveer 10 minuten na de 1-0 voorsprong. Er werd goed gevoetbald en de bal kwam randje 16 bij Mark terecht. Die had gezien dat Rick Land was doorgelopen en zo een steekbal kon geven. Rick wist deze kans helaas niet te benutten. Maar de bal kwam weer terug in het veld en de rebound werd verzilverd, wederom, door Mark. 2-0. Hierna werden er nog paar schoten gelost door onze dromer Miguel. Want hij wil zo graag op ’t lijstje komen van topscoorders. Maar na een aantal losse flodders gaf hij de moed op en had zoiets van, als ik t niet kan, dan een ander maar. Dus kwam hij met een prachtige assist, op hoe kan ’t ook anders… Mark.. 3-0!  Na de 3-0 werden er nog een aantal kansen gecreëerd. Het was Mark die de helm op had en de brommer had gestart. Want hij liep voorbij de tegenstand alsof hij er niet stond. Alleen door zijn snelheid konden onze andere aanvallers niet snel genoeg aansluiten om een voorzet te verzilveren. Dit tot ongenoegen van Mark. Waardoor hij een paar keer voor eigen succes ging. Dit mocht jammer genoeg niet baten. Er werd voor rust niet meer gescoord, dus gingen de jongens met een 3-0 voorsprong de rust in. (Mark werd gewisseld, niet fit genoeg)

Na rust leek het of OWIOS er geen zin meer in had. De uitploeg creëerde niks tot nauwelijks nog kansen. Tot tegenstelling van ESC, ESC bleef doen waar het mee bezig was, voetballen en kansen creëren. En dat wierp ook z’n vruchten af… Er werden mooie aanvallen neergezet, OWIOS werd duizelig getikt. En dat was ook te merken aan de vlaggenist. Die beste man bleef maar vlaggen voor buitenspel. Hij had z’n armen niet meer onder controle. Zo werd een zuiver doelpunt van Bert-Jan afgekeurd. Geheel onterecht natuurlijk (er zijn foto’s). Maar niet getreurd, Elburg bleef doorzetten. De bal kwam weer terecht bij Bert-Jan, die kon op zijn beurt weer verwoestend uithalen, de keeper werd geklopt, 4-0. Hier bleef het niet bij! Elburg bleef, ondanks de riante voorsprong, gedisciplineerd voetballen. Hier wil ik de jongens een compliment voor geven. Iedereen bleef in positie en wilde het allemaal goed uitspelen. Daardoor ontstonden er genoeg kansen om de score uit te breiden. Helaas had onze spits, Ruud Lamberink, zijn vizier niet op scherp… Hij had aardig wat kopkansen nodig om een doelpunt mee te prikken. Dit bleef echter nog eventjes uit. Eerst was het nog de kans voor Rick om op het lijstje te komen. Na een goede actie van Niels Bosman (ja, ook hij was met de brommer), kwam de bal bij Land terecht en wist deze kans (gelukkig) te benutten. 5-0.

Na de 5-0 was daar eindelijk het moment van Ruud! Een mooie voorzet kwam op het pannetje van Ruud terecht. 6-0. En je weet wat ze zeggen, zes keer is scheepsrecht. Na de goal moest Ruud wel worden gewisseld, hij had migraine. Niet heel gek na al die gemiste kopkansen! Uiteindelijk werd het ook nog 7-0. Rick mocht zijn tweede van de middag maken,  dit dankzij het goed afleggen van Niek. Want die durfde zelf niet meer te schieten, na zijn gemiste kans voor open goal. Ik herhaal, OPEN goal. Dit doelpunt had wel veel weg van buitenspel… Alleen de vlaggenist werd niet meer serieus genomen door het optreden gezien de hele wedstrijd.

Hopelijk kunnen de jongens dit sterke optreden meenemen naar de volgende wedstrijd. Dit zal de uitwedstrijd zijn tegen Unicum.

 

 

 

Laatste nieuws