Nieuws

Elburger Sportclub ontvangt De Valleivogels

Terwijl afgelopen week diverse Europese topclubs in actie kwamen, binden a.s. zaterdag, véél treetjes lager, de amateurclubs weer de strijd tegen elkaar aan.
In de 2e klasse G staat, op het Burgem. Bode sportpark, het duel tussen Elburger Sportclub en De Valleivogels uit Scherpenzeel op het programma.
Nooit eerder in de geschiedenis speelden de twee clubs een officiële (competitie)wedstrijd tegen elkaar.
Valleivogels, opgericht 1 aug.1947, eindigde vorig seizoen in deze klasse op de vijfde plaats en behaalde 39 punten.
In de eerste twee decennia van deze eeuw speelde de gastclub afwisselend in de 2e en 3e klasse, maar in de jaren daarvoor, vanaf het seizoen 1983-’84, maakte de formatie van de huidige trainer Rob van den Broek vrijwel altijd deel uit van de 1e klasse.

Het 1-1 gelijke spel, afgelopen zaterdag tegen Lunteren, leverde het eerste winstpuntje op voor Valleivogels.
Elburger Sportclub wacht nog steeds op dat eerste punt. Na de rode kaart van doelman Kevin Struik in de recente uitwedstrijd tegen VRC hielden de tien moedig strijdende Elburgers, met de jonge reserve-doelman Roy Groothand als zijn vervanger , lang stand, maar konden helaas niet voorkomen dat de thuisclub toch met 2-1 aan het langste eind trok.
Hopelijk weten de blauw-witten in deze wedstrijd van de hatelijke nul af te komen maar dat het een zeer lastig karwei zal worden lijdt geen twijfel.
De wedstrijd in Elburg begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter de heer G. Beekman.

Laatste nieuws