Nieuws

Elburger Sportclub buigt het hoofd voor De Valleivogels

Ondanks het feit dat Elburger Sportclub tot twee keer toe op voorsprong kwam is de ploeg er niet in geslaagd een positief resultaat te behalen in de thuiswedstrijd tegen De Valleivogels uit Scherpenzeel. De formatie van Parick Posthuma moest tenslotte met 4-2 het hoofd buigen.

De Elburgers begonnen uitstekend en Vincent Huisman was na ruim tien minuten spelen succesvol toen hij de aanvankelijk enigszins onzekere Valleivogels-defensie te vlug af was en doelman Sven Hardeman met een bekeken schot het nakijken gaf. Voetballend hadden de gasten wel meer in hun mars, maar de betere kansen waren voor de thuisclub waarbij opnieuw Huisman in goede positie voor Hardeman kwam en Marco de Vries zelfs voor een verdubbeling van de score leek te gaan zorgen. Vanaf de linkervleugel schoot hij echter rakelings langs. O.a. ten koste van enkele overtredingen en uitstekende reddingen van doelman Thomas de Besten wist de thuisclub aanvankelijk de voorsprong te verdedigen maar uit een toegekende vrije schop bracht Rémon Liefting de stand nog door de hervatting weer in evenwicht.

Het eerste kwartier van de tweede helft was duidelijk voor de thuisclub die de ploeg uit Scherpenzeel behoorlijk de duimschroeven aandraaide. Deze helaas te korte durende sterke periode leverde dan ook prompt een tweede treffer op. Na een door hem zelf opgezette aanval met Huisman verscheen Marco de Vries alleen voor Hardeman die met deze succesvolle actie de hoop in de harten van de Elburger supporters levend hield. Helaas slaagden de blauw-witten er niet in om de gasten verder hun wil op te leggen. Valleivogels werd sterker en heerste met name op het middenveld. Na de gelijkmaker van Remco van de Fliert nam Valleivogels gaandeweg de wedstrijd het heft in handen en ontstond er steeds meer ruimte. Toen de gasten door een treffer van Jimmy de Greef aan de leiding kwamen was het verzet gebroken en wist tenslotte de ingevallen Robbert van Vlaanderen de overwinning definitief veilig te stellen.

Laatste nieuws