Nieuws

ESC 3 zet goede reeks voort

Afgelopen woensdag speelde ESC 3 een beslissingswedstrijd in de strijd om de KNVB beker. Doordat ESC 3 in de poule gelijk was geëindigd met Nunspeet 5 moest er geduelleerd worden voor de poulewinst. Deze wedstrijd werd met 4-1 gewonnen. De doelpuntenmakers in deze wedstrijd waren Remco Timmer (2x), Hans Stella (ED) en Arjan Goudriaan. Laatstgenoemde speelde een enorm sterke wedstrijd waarin hij zichzelf beloonde met een mooi doelpunt.

Ondanks de wedstrijd op woensdagavond, bestond de trainingsopkomst op donderdag uit maar liefst 16 spelers. Twee dagen later konden we alweer aantreden voor de meest verre uitwedstrijd van het seizoen, uit tegen Unicum 4. De wedstrijd ving ook nog eens aan om 12:30 uur, waardoor leider Bonthuis ons om 11:15 uur op het sportpark verwachtte. Het was vroeg, het was warm, het veld was slecht, de tegenstander moest op het laatste moment nog reserveshirts regelen en we hadden te kampen met lichte blessures binnen de selectie. Al met al een wat mindere voorbereiding en dit zette door tot in de wedstrijd. Al vroeg in de wedstrijd keken wij tegen een 0-1 achterstand aan. Bertil Bonthuis nam iets te veel tijd waardoor de bal werd afgepakt door Godfried Jakubu van Unicum. Bjarn Onderstal kon de aanval in eerste instantie pareren maar de bal werd in de rebound toch binnengeschoten. Gelukkig lag de 1-1 vrij snel in het netje. De 76 jarige rechtsback van Unicum 5 bleek niet snel genoeg om Mark te kunnen bijhouden. Zijn voorzet werd vervolgens binnengeschoten door onze topschutter Remco Timmer. In de loop van de eerste helft kreeg ESC 3 genoeg kansen om op voorsprong te komen, maar veelal tevergeefs. Zo schoot Haye een vrije trap rakelings naast, Remco Timmer schoot recht op de keeper en Mark had de ogen dicht bij een panklare voorzet van Jordy waardoor hij de bal langs de verkeerde kant van de paal kopte. Kort voor rust sloeg ESC 3 toch toe. De 76 jarige rechtsback van Unicum had de tong inmiddels op de schoenen hangen. Mark werd door een strakke pass van Arjan Goudriaan diep gestuurd waarna hij de bal tussen de palen schoot. Hierdoor gingen wij op de valreep met een 1-2 voorsprong aan de thee. Oh nee, toch niet. In Lelystad doen ze kennelijk niet aan een bakje thee of ranja in de rust….

Wat de selectie van Unicum wel heeft gehad in de rust is ons niet bekend, maar het heeft iets weg van doping. Ze kwamen werkelijk als stormrammen de rust uit. Tevens was de 76 jarige verdediger van Unicum omgewisseld voor Ernesto Hoost. Mede door het ontbreken van een bakje thee in de rust wisten wij ons de eerste 10 minuten geen raad met het aanvalsoffensief van Unicum. Gelukkig zijn wij deze periode zonder tegentreffer doorgekomen. Met het inbrengen van de neven Miguel en Leroy Ponstein kregen wij de wedstrijd weer meer onder controle. Unicum gaf steeds meer ruimte weg waardoor er enkele goede kansen volgden. Helaas stond de keeper meermaals in de weg na schoten van Mark. Rond de 65e minuut was het Remco Timmer die het vizier weer eens op scherp had. Een crossbal van Mark werd door Niek doorgekopt, waardoor Remco oog in oog kwam te staan met de keeper. Zo’n kans hoef je Remco in deze vorm niet te geven. De bal werd strak in de hoek geplaatst, de keeper bleek kansloos. De vermoeidheid sloeg inmiddels toe aan beide kanten. Unicum was lamgeslagen door de 3-1 achterstand en ook de spelers van ESC 3 snakte naar het einde. Kort voor het laatste fluitsignaal sloeg onze man in vorm nog één keer toe. Een corner werd door de keeper van Unicum losgelaten, waarna Remco er als de kippen bij was om de 1-4 binnen te schieten.

Door deze overwinning staan wij samen met ’t Harde, met 9 punten uit 3 wedstrijden, aan kop in de 4e klasse. Volgende week volgt de thuiswedstrijd tegen laatstgenoemde, hetgeen de derby een extra lading zal geven. Wij hopen u allen volgende week zaterdag om 14:30 uur te zien op het Burgemeester Bode Sportpark.

 

Laatste nieuws