Nieuws

JO8-2 met super team prestatie ruim langs Hattem JO8-1

Na 3 winst partijen op rij in de competitie stond gisteren de wedstrijd tegen Hattem JO8-1 op het programma. Het was voor onze talenten een leuke uitwedstrijd aangezien we een toeristische route reden door het bos met hoop op het zien van wild en vogels. Aangekomen op het sportpark zagen we een hele mooie kantine met luxe leren banken staan, zeer netjes allemaal bij deze vereniging. We moesten achterin op het sportpark voetballen in het bos, ook wel stiltegebied genoemd aangezien hier vele bijzondere vogels leefden. Hattem had zijn eerste wedstrijden ruim gewonnen hoorden wij maar gisteren waren wij een maatje te groot. Om 9:15 uur werd er afgetrapt en het was lekker weer, in de eerste 10 minuten werd er gelijk strijd geleverd en Ruben maakte 2 mooie goals stand 0-2. Achterin werd goed verdedigt door Bram Stam en Romain Materazzi, de strijd op het middenveld was ook mooi om te zien omdat Stijn, de kleinste man van het veld steeds slim de ballen afpakte. Vinn en Pim zijn de aanjagers en zaten overal tussen. In de eerste mini pauze zagen de jongens de eerste mooie vogels al, buulbuuls vlogen over en op de eend-out (dug-out) om in vogel termen te blijven, zat een winterkoning de wedstrijd te bekijken fantastisch. De tweede 10 minuten veranderde er weinig, Vinn scoorde 2x en zette de stand op 0-4. Hattem die het probeerde had een paar doelpogingen maar ze kwamen er niet door heen. David die vandaag weer op doel stond keepte grandioos. We wisten dat hij kon keepen, hij was niet bang en dook op alles. Zijn uitschieten ging voortreffelijk en ook het ingooien ging heel goed, klasse!. Uit een vrije bal die Koen zeer sportief aan Hattem gaf scoorde zij de 1-4, voor de sportieve jongens van Hattem ook leuk dat zij een doelpunt meepikte. In de rust zag Henk ineens 3 wilde eenden overkomen. Na de rust was Elburg nog niet klaar en Vinn gaf Ruben een paas waar hij de 1-5 uit kon maken. Zelfs de mussen in het bos begonnen te fluiten waardoor de sfeer nog mooier was in dit prachtige gebied. De laatste 10 minuten waren beide teams vermoeid maar er werd nog wel gescoord, eindstand 2-7. ( Scores: Ruben 5x en Vinn 2x). Kortom een hechte team prestatie van Formaat, klasse jongens ga zo door. Padde de manager was wederom even van de leg aangezien hij als enige steeds een ooievaar zag vliegen dat naar hem keek….. Opmerkelijk was wel tijdens onze mooie wandeling naar de uitgang het leek of Freek Vonk bijzondere vogels kwam spotten, we hebben wat tips gegeven. Volgende week moeten onze talenten weer thuis dan tegen BAS JO8-1, kom allen gezellig kijken.

Laatste nieuws