Nieuws

Vierde nederlaag voor Elburger Sportclub

De competitie verkeert nog in te vroeg stadium om conclusies te trekken, maar zoals het er nu naar uitziet dreigt Elburger Sportclub het lelijke eendje te gaan worden in de 2e klasse G.
In de uitwedstrijd tegen vv Woudenberg moest de ploeg van Patrick Posthuma voor de vierde maal het loodje leggen.
Het werd al spoedig duidelijk dat Woudenberg over een goed voetballende ploeg beschikt maar de blauw-witten kwamen verrassend uit de startblokken. Nadat Marco de Vries al in goede positie voor de Woudenberg-doelman was verschenen namen de Elburgers na ruim tien minuten spelen brutaal de leiding. Een vrije schop, enkele meters buiten het strafschopgebied, werd door de 17-jarige Vincent Huisman niet hard maar wel haarzuiver binnen geschoten, waarbij de Woudenberg-goalie overigens niet geheel vrijuit ging. De thuisclub nam hierna het heft steeds meer in handen en de gelijkmaker leek een kwestie van tijd. Echter, afgezien dat een bal van de doellijn werd gered, hield de Elburger-defensie, tot aan het rustsignaal van arbiter Hulsmeijers, zich dapper staande waarbij doelman Thomas den Besten enkele malen uitstekend ingreep.
Het moet ongetwijfeld tijdens de thee gedonderd hebben in de kleedkamer van Woudenberg, want na de hervatting zette de ploeg van trainer Jeroen Peters de Elburgers onder zware druk en de gelijkmaker van Joey Kooy kon dan ook niet uitblijven. De blauw-witte defensie hield hierna nog even stand maar toen opnieuw Kooy doeltreffend uithaalde was het hek van de dam. Met de regelmaat van de klok verschenen de kopsterke Woudenberg-aanvallers voor Den Besten, die met enkele fraaie reddingen voorlopig de schade beperkt wist te houden. Uit één van de vele hoekschoppen die ontstonden was het ecchter David Ajayi die nummer drie op de borden bracht. Het enige wapenfeit voor Elburger Sportclub was een uitstekende kans voor de inmiddels in de ploeg gekomen Rico Rianto, die rakelings naast schoot.
Tom de Greef zorgde er in de slotseconden voor dat Woudenberg in dit nog prille seizoen al voor de derde keer met een 4-1 overwinning van het veld stapte, maar dat was alleen van statistisch belang.

Laatste nieuws