Nieuws

ESC 3 te sterk voor SV ’t Harde 3

Afgelopen zaterdag 13 oktober 2018 stond de derby tegen SV ’t Harde op het programma. Beide ploegen hadden tot dat moment de maximale score behaald, ‘9 uit 3’. Deze wedstrijd zou daar hoe dan ook verandering in brengen. Een wedstrijd tegen een dorp uit dezelfde gemeente zorgt altijd voor extra spanning, ook in de 4e klasse. De stand in de ranglijst deed er nog een schepje bovenop.

In principe ware alle ingrediënten aanwezig voor een mooie middag. Het was een uitzonderlijk warme dag in oktober, de selectie van ESC 3 was fit en we speelden op veld 1 voor duizenden toeschouwers. Om 14:30 uur floot scheidsrechter Anton Sjerp voor de start van de wedstrijd. SV ’t Harde maakte gelijk duidelijk waarvoor het kwam, 3 punten. De eerste 10 minuten stond ESC 3 daardoor onder druk en kwamen er voetballen moeilijk uit. Gelukkig kwam ESC 3 deze periode zonder kleerscheuren door, waardoor ESC zelf aan aanvallen kon denken. Helaas bleef een openingstreffer uit. Halverwege de eerste helft lag de openingstreffer op de schoen van Niek Esseltank. Een voorzet van Mark ging alles en iedereen voorbij. Niek Esselink, die zijn basisplaats had verdiend door zijn goede inzet van de laatste weken, bedacht zich geen moment en haalde verwoestend uit. Helaas had Niek zijn schoenen voor aanvang van de wedstrijd verwisseld, waardoor de bal een verkeerde curve meekreeg. De bal belandde ergens in de akkervelden bij boer Harm. Het schijnt dat Niek op zondag nog aan het zoeken was naar de bal. Niet veel later was het Remco Timmer die na een steekpass van Miguel het strafschopgebied van SV ’t Harde werd ingestuurd. Een strak schot van zijn rechter poot knalde op de linker paal. Niels Bosman was er als de kippen bij om de rebound binnen te werken en maakte zijn eerste doelpunt van het seizoen. Direct vanaf de aftrap zette ESC 3 enorme druk op de verdediging van SV ’t Harde, met een corner als gevolg. Niek Esselink stond zoals een bokser in de ring, in het strafschop gebied van SV ’t Harde. Niek was vastberaden, die bal was voor hem! Met de borst naar voren sprong Niek in de lucht en knikte Niek de bal vervolgens strak in de touwen, 2-0! SV ’t Harde kon weer aftrappen. Ook vanaf deze aftrap zette ESC 3 gelijk weer druk. Met een misschien wel kleine overtreding werd de bal direct afgepakt en vervolgens werd Mark diep gestuurd. Zij voorzet belandde op het hoofd van Niels Bosman die zijn tweede van het seizoen maakte. In een tijdsbestek van ongeveer 7 minuten werd de brilstand omgebogen tot een 3-0 voorsprong. Dit bleek tevens de ruststand.

In het vorige seizoen ging ESC 3 in de thuiswedstrijd met een 4-0 voorsprong rusten. Destijds, 10 minuten na rust, stond het ineens 4-3. Dit bleek een goede les. Nog gemotiveerder kwamen wij hierdoor de rust uit. Dit resulteerde binnen 10 minuten in twee doelpunten van Elburger zijde. Mark werd kort na rust naar voren gelanceerd door een dieptepass van Niels Bosman. Mark haalde met het gif in de schoenen uit en de bal belandde strak in de linker hoek. SV ’t Harde gooide daardoor definitief de handdoek in de ring en liet de koppies hangen. Zodoende kon Remco aantekenen voor de 5-0.

Nog even liet SV ’t Harde van zich horen. Een aanval werd onreglementair afgestopt door de defensie van ESC 3, met een penalty als gevolg. Keeper Bjarn Onderstal was gebrand om de nul te houden en stopte de penalty. De speler van SV ’t Harde kreeg echter een goede kans in de rebound, maar Bjarn wist ook deze uithaal te stoppen.

Na de wedstrijd deed wedstrijdsponsor Jeroen Veldkamp, eigenaar van J. Veldkamp Klussenbedrijf, een kratje bier in. Deze werd met gejuich ontvangen en voldaan verorberd op veld 1. Na de douche bleef het nog lang onrustig op het Burgemeester Bode Sportpark. Op veld 2 werd de overwinning ruimschoots gevierd!

Aankomende zaterdag zijn wij vrij. Tijd voor winkelen met de vrouw, quality time, dit dat, je kent het wel…

 

 

Laatste nieuws