Nieuws

A.s. zaterdag: De derby Elburger Sportclub – VSCO ’61

Twee seizoen terug deed zich de opmerkelijke situatie voor dat maar liefst vier clubs uit deze regio, s.v. ’t Harde, VSCO ’61, DSV 61 en Elburger Sportclub, bij elkaar in de 3e klasse waren ingedeeld. Ook dit voetbaljaar kunnen de spelers en supporters weer een aantal interessante derby’s tegemoet zien nu VSCO ’61, OWIOS en Elburger Sportclub elkaar treffen in de 2e klasse G. Nadat enkele weken terug de twee vertegenwoordigers uit de gemeente Oldebroek de punten deelden (2-2), binden a.s. zaterdag twee oude rivalen, Elburger Sportclub en VSCO ’61, de strijd tegen elkaar aan op het Burgem. Bode Sportpark in Elburg.
De laatste keer dat dit altijd beladen duel op het programma stond was in het seizoen 2016-’17 en VSCO de titel veroverde. Na de 4-2 overwinning in Elburg werd toen de basis gelegd voor het uiteindelijke kampioenschap, dat enkele weken later op de laatste competitiedag met een klinkende 7-1 zege op SEH werd bezegeld.
Nadat de formatie van oefenmeester Bülent Akar in het recente debuutjaar in de 2e klasse een goede indruk achterliet en met 36 punten op de zesde plaats eindigde, zijn de resultaten tot nu toe in dit voetbaljaar ook bevredigend. Weliswaar ging de ploeg j.l. zaterdag onderuit tegen VVOP (1-3), maar de drie wedstrijden daarvoor leverden met twee gelijke spelen en één overwinning een puntentotaal van vijf op.
De behoorlijk uitgedunde, jonge en onervaren formatie van Patrick Posthuma wacht daarentegen nog steeds op het eerste succes(je).
Afgelopen zarerdag kwamen de blauw-witten in de uitwedstrijd tegen Woudenberg weliswaar op een vroege 1-0 voorsprong en hielden tot aan de rust dapper stand. Na de hervatting gaf de kwaliteit van de ex-1e klasser duidelijk de doorslag met als gevolg een 4-1 nederlaag.
Ongetwijfeld zal de thuisclub hun hele ziel en zaligheid in de strijd gooien om van de hatelijke nul af te komen en omdat de Oosterwoldenaren nauwelijks gemotiveerd behoeven te worden voor dergelijke wedstrijden ligt een boeiend duel in de lijn der verwachtingen.
De wedstrtijd in Elburg staat onder leiding van scheidsrechter Bas Steinhauser en begint om 17.00 uur.
.

Laatste nieuws