Nieuws

Eerste punt voor Elburger Sportclub in onbesliste derby

Na vier achtereenvolgende nederlagen is Elburger Sportclub eindelijk verlost van de hatelijke nul. In de derby tegen buurman VSCO ’61 hielden de mannen van Patrick Posthuma zich vol overgave uitstekend staande en konden na negentig minuten met opgeheven hoofd het veld verlaten. Met de uiteindelijke 0-0 puntendeling kon vriend en vijand dan ook wel leven.
Kwalitatief gezien verdiende deze editie zeker geen plaatsje in de top vijf, maar de niet aflatende inzet van beide teams en de spanning vergoedde veel.
Na zijn schorsing was Kevin Struik weer teruggekeerd als doelman en hij heeft het vertrouwen van zijn trainer zeker niet beschaamd. Samen met de uitblinkede Richard Boer en Joël Schenk, die achterin het centrale duo vormden, werden de offensieve bedoelingen van de gasten over het algemeen knap geneutraliseerd.
Afgezien van en uitstekend genomen vrije trap van Thomas van der Kolk, die al even fraai door Struik werd verwerkt, viel er in de eerste helft weinig te genieten. VSCO was weliswaar wat meer in balbezit, maar de thuisclub overzag de situatie vrijwel probleemloos, die zelf overigens nauwelijks kansen wisten te creëren.
Na de de hervatting werd het eindelijk een echte wedstrijd, nam VSCO het initiatief en was enkele malen dichtbij de openingstreffer. De Elburger-afweer werd regelmatig behoorlijk in de verlegenheid gebracht en ten koste van enkele hoekschoppen bleef men overeind waarbij een schot via de dwarsligger rakelings overging. Aan de andere kant vond Boer na een hard ingeschoten bal met een fantastische reflex doelman Arjan ten Klooster op z’n weg.
Er voltrok zich vervolgens een boeiend en meeslepend gevecht wat de jeugdige onbevangenheid van Jens Jansen bij de thuisclub de kop kostte. Een onnodige en te forse overtreding bestrafte arbiter Steinhauser terecht met rood. Zonder dat de grens van sportiviteit werd overschreden kon amper vijf minuten later opnieuw een Elburger, na een onregelmentaire actie, met rood vetrekken. Het betrof hier echter Arjen Hulst die al vanaf zijn pupillentijd de geel-zwarte kleuren trouw is.
Ook in de slotfase bleef VSCO strijden voor een driepunter, maar voor hetzelfde geld had de ver opgerukte Boer aan de basis gestaan van een Elburger zege, na een door hem zelf opgezette aanval.

Laatste nieuws