Nieuws

Elburger Sportclub op bezoek bij sterk Unicum Lelystad

De hoofdstad van onze jongste provincie, Lelystad, telt ruim 77000 inwoners en is met drie amateurclubs vertegenwoordigt in het zaterdagamateurvoetbal. A.s. zaterdag gaat Elburger Sportclub op bezoek bij één van deze verenigingen en bindt de strijd aan tegen Unicum Lelystad.

De laatste keer dat beide ploegen elkaar troffen in competitieverband was in het seizoen 2014-’15. De uitwedstrijd eindigde toen in een 4-1 nederlaag voor de blauw-witten, terwijl in Elburg een krappe 1-0 zege werd behaald. Daarvoor stond deze ontmoeting, afwisselend in de 2e en 3e klasse, regelmatig op de kalender waarbij de resultaten doorgaans behoorlijk in evenwicht bleven.
Vorig seizoen moest Unicum een stapje terug doen, maar het verblijf in de 3e klasse bleef tot een minimum beperkt en keerde dus na één jaar weer terug in deze klasse.

Met negen punten (drie overwinningen en twee nederlagen) bezetten de Flevolanders momenteel de vijfde plaats op de ranglijst. Met de recente 5-1 zege op OWIOS maakte de sterke en technische formatie van oefenmeester Maurice Ligeon veel indruk en behoort tot één van de meest scorende ploegen in deze afdeling. De voormalige profvoetballer, Cees Toet, was in deze wedstrijd driemaal succesvol, terwijl zijn totale productie nu al op 11 treffers staat !
Hopelijk betekent het 0-0 gelijke spel, j.l. zaterdag tegen VSCO ’61, een steuntje in de rug voor de equipe van Patrick Posthuma
De wedstrijd op sportpark De Schouw begint om 15.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter de heer
Remon Tulen.

Laatste nieuws