Nieuws

ESC 3 wint van hekkensluiter Prins Bernard 2

In de late ochtend waren de troepen van ESC 3 op weg naar Uddel. De dauw was nog maar nauwelijks uit de bossen opgetrokken of de brede selectie van het derde elftal parkeerde de auto’s op het verscholen sportpark.

Op papier de nummer 1 tegen de nummer 12, maar van onderschatting wilden de Elburgers niets weten. Zo wist Miguel Ponstein tijdens de training de opmerking te plaatsen “ ach die lui bunt geen donder” , waarop de manager Westerink besloot hem voor straf aan ESC 7 uit te leveren. Kortom de messen waren geslepen en we zouden geen genoegen nemen met minder dan 3 punten! Alexander Witteveen stelde voorafgaand aan de wedstrijd nog wel voor om de wedstrijd met een 1-0 achterstand te beginnen. Hij zou zich wel willen opofferen om een eigen doelpunt te maken, hetgeen hij afgelopen donderdag op frivole wijze heeft geoefend op de training.

Heel Uddel was uitgelopen om DE wedstrijd van de Hoge Veluwe te aanschouwen. Met een toeschouwersaantal van 13 man en een herdershond begon de wedstrijd onder leiding van René Temmink om 12:31 uur. Na een moeizaam begin met kansen over en weer wist Bert Jan Kragt de score te openen uit een prachtige corner van Leroy Ponstein. Voetballend kregen de Elburgers pas vat op de wedstrijd nadat Rick Land tussen de linies begon te spelen en zo de verbinding vormde tussen de verdediging en de aanval. De 0-2 viel uit een actie van Egbert Kragt die vervolgens Timmer in staat stelde om te scoren. De 0-3 was een vervroegd sinterklaas cadeautje van Uddel, maar werd desondanks gretig afgerond door Bert- Jan Kragt.  Uddel gaf zich echter niet verslagen en bleef de aanval zoeken. Dit resulteerde in enkele kansen en uiteindelijk de 1-3.  De 1-4 was een aanval “uit het boekje”; een lange bal van keeper Bjarn Onderstal, doorkoppen van Remco Timmer en een magnifieke actie en afronding van Alexander Witteveen.

De tweede helft werd al ingeluid door een uitspraak van Marcel van Essen, die de omgeving even op zich in liet werken: “ je komt hier gewoon tot rust”.  In de laatste 45 minuten van de wedstrijd gebeurde er dan ook weinig noemenswaardigs en bleef het 1-4 voor de Elburgers. Met deze stand behoudt ESC 3 de kop positie.

Graag zien wij u volgende week om 14:30 uur op het Burgermeester Bode sportpark om de wedstrijd ESC 3 – WHC 5 te aanschouwen. Op vertoon van onderstaande bon heeft u – bij hoge uitzondering – kosteloze entree.

********************************

Gratis Entree voor de wedstrijd ESC 3 – WHC 5 op 3 november 2018. Aanvang wedstrijd 14:30 uur.

********************************

Ten slotte willen wij als ESC 3 via deze weg Tonnie Waanders nogmaals sterkte  wensen met zijn herstel.

Laatste nieuws