Nieuws

ESC komt tekort tegen Unicum

Op een toch nog zonnig sportpark De Schouw stond vandaag de wedstrijd Unicum-ESC op het programma. Voor de Lelystedelingen was het belangrijk om de 5-1 overwinning op OWIOS een goed vervolg te geven. Daarentegen smaakte het eerste punt voor de Elburgers tegen VSCO’61 naar meer.
Al vanaf de eerste minuut was te merken dat Unicum de mannen van Patrick Posthuma in de tang hadden. De Elburgers kwamen er eigenlijk niet aan te pas en de beide backs van ESC kregen het dan ook zwaar te verduren. Echter, in de eerste 24 minuten kon er niet een echte kans genoteerd worden voor Unicum. Het was vooral veel balbezit en met grote regelmaat werd aanvaller en topscorer Cees Toet opgezocht. Een afstandsschot/lob vanaf grote afstand leidde in de 24e minuut de 1-0 in. Keeper Struik stond wat ver van zijn doellijn. Wesley de Klein zag dit en vanaf ruim 25 meter probeerde hij de bal over keeper Struik heen te schieten. De achteruit lopende Struik kon half vallend de bal nog net voor doellijn pareren maar goaltjesdief Toet was er snel bij en kon daardoor de 1-0 binnen glijden. Dezelfde Struik kon amper twee minuten later met een weergaloze redding de 2-0 voorkomen maar in de daaropvolgende cornerbal verdubbelde Unicum alsnog de voorsprong tot 2-0. Een cornerbal in de 31e minuut werd raak ingekopt door, wie kan het ook anders, Cees Toet. De 3-0 tussenstand stond op het scorebord en hiermee was eigenlijk de wedstrijd wel gespeeld. Trainer Posthuma haalde beide backs naar de kant en ging met de inbreng van Donny Mulder en Bjorn vd Wetering wat opportunistische voetballen. Dat resulteerde al na amper één minuut tot een doelpunt. Bij een scrimmage voor het doel van Unicum kwam de bal voor de voeten van Joël Schenk en hij schoot onberispelijk de 3-1 binnen. Dit was tevens het laatste wapenfeit in de eerste helft. Na rust speelden de Elburgers beter. Dit uitte zich vooral in meer balbezit maar niet in kansen. Een schot van Marco de Vries was eigenlijk het enige wapenfeit. De Lelystedelingen begonnen zich met tijd en wijle de irriteren aan het soms harde maar faire spel van de Elburgers. De scheidsrechter en tegenstander moesten het hierbij vaak verbaal ontgelden waarbij de linksback Kappenberg zich zijn van slechtste kant liet zien. In de 72e minuut werd de wedstrijd definitief beslist door doelpuntenmaker Tjon Soel Sjoe. Vijf minuten later was het Toet die een makkelijk gegeven strafschop versierde. Toet mocht deze strafschop zelf nemen, schoot hard binnen en zorgde hiermee voor de 5-1 en voor hem de derde achtereenvolgende hattrick in competitieverband. Om nou te zeggen dat Unicum alleen maar bestaat uit Cees Toet is wat te kort door de bocht maar met zijn doelpunten, het constant bezighouden van minimaal 2 tegenspelers, is hij toch wel een onmisbare schakel binnen het team van Unicum. Wie denkt dat de directe tegenstander van Toet, Joël Schenk, verzoop deze middag had het mis. Met name de kopduels waren voornamelijk in het voordeel van Schenk die hiermee ook een verdienstelijke wedstrijd speelde. De 5-1 was tevens de eindstand van deze wedstrijd. Aan deze nederlaag viel niks af te dwingen en was ook volkomen terecht. Volgende week kan er revanche worden genomen in de thuiswedstrijd tegen Blauw-Geel’55. Aanvang van deze wedstrijd is 14.30 uur.

Laatste nieuws