Nieuws

Jeugdkeepers ESC door de mangel gehaald

Vrijdag werd bij ESC de eerste keepersmiddag gehouden. Voor deze middag was de Belgische Keepersschool “Goalstars” uitgenodigd. Zij werken vanuit de visie dat een keepers een “all-round atleet” op zowel technisch, tactisch, mentaal als fysiek vlak moet zijn. Deze keepersschool is opgericht door Berry Hooghordel, voor veel ESC-ers geen onbekende. Hij is opgegroeid in Elburg en heeft bij ESC in de jeugd gespeeld.

De middag begon de voor de keepers met een lunch in de kantine waar ze alvast kennis konden maken met Berry, Thijs, Hugo, Dean, Louis en Robin.

De jeugdkeepers van ESC hebben op deze middag op het veld getraind met oefeningen die invulling geven aan de principes van Goalstars. Oefeningen met loopcoördinatie, cognitieve vaardigheden, keeperstechniek, voetbaltechnisch, handelingssnelheid, kracht en uithoudingsvermogen. Al met al is er ruim 3 uur keihard gewerkt. In veel gevallen was er al tijdens de trainingen vooruitgang te zien.

Na afloop kwamen de keepers moe, voldaan en voorzien van een heleboel tips van het veld.

De Belgische trainers werden uitgebreid bedankt door ESC en ze zijn voorzien van een heerlijk pakket vis, geschonken door Palingrokerij Van Triest weer richting België vertrokken.

De reacties achteraf waren allemaal positief en deze middag was zeker voor herhaling vatbaar.

Laatste nieuws