Nieuws

Elburger Sportclub ontvangt oude bekende Blauw Geel ’55

De competitie is inmiddels tot ongeveer een kwart gevorderd en we zien dat in de 2e klasse G het vorig seizoen gedegradeerde Woudenberg aan de leiding gaat. Elburger Sportclub daarentegen maakt moeilijke tijden door en sluit met slechts één punt de rijen in deze afdeling.
A.s. zaterdag binden de blauw-witten op vertrouwde bodem de strijd aan tegen een oude bekende n.l. Blauw Geel ’55 uit Ede. De gasten verblijven met vijf punten in de onderste regionen en hebben nog het restant (een half uur) van de destijds (6 okt. j.l.) gestaakte wedstrijd tegen FC Horst tegoed. Deze ontmoeting wordt volgende week, met een 1-0 voorsprong voor Blauw Geel, tijdens het inhaal-bekerweekend, uitgespeeld.
De laatste keer dat de twee rivalen elkaar troffen was in het seizoen 2014-’15. Elburger Sportclub verloor toen beide wedstrijden; in Elburg werd het 1-2 en de uitwedstrijd eindigde met dezelfde cijfers in een overwinning voor Blauw Geel.
Daarvoor stond deze wedstrijd regelmatig op de kalender en werden zowel in Elburg als in Ede diverse verbeten duels uitgevochten; zelfs al medio zeventiger jaren van de vorige eeuw, toen de ouders van sommige spelers elkaar misschien nog eens niet kenden…….
Afgelopen zaterdag deelde Blauw Geel de punten met AVW ’66 (2-2). Elburger Sportclub kon het in de uitwedstrijd tegen het sterke Unicum Lelystad niet bolwerken en verloor met 5-1. Grote man was en is hier de voormalig betaald-voetballer Cees Toet die met drie treffers weer erg belangrijk was voor zijn ploeg. De ex-speler van o.a. Almere City is met 14 doelpunten de absolute topscorer in deze klasse.
Elburger Sportclub is hard toe aan de eerste overwinning. Het enthousiasme en de gedrevenheid waarmee oefenmeester Patrick Posthuma iedere keer zijn spelers weer weet te motiveren zou eindelijk eens beloond moeten worden.
De wedstrijd op het Burgem. Bode Sportpark begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter de heer Bünyamin Kaya.

Laatste nieuws