Nieuws

Eindelijk overwinning voor Elburger Sportclub: 3-1

Na 13 (!) wedstrijden waarin, met uitzondering van de puntendeling tegen VSCO ’61, louter nederlagen werden geleden, mocht Elburger Sportclub in de thuiswedstrijd tegen Blauw Geel ’55 uit Ede eindelijk de eerste overwinning van dit seizoen begroeten. De dik verdiende zege is de thuisclub zeker niet aan komen waaien, maar de hartverwarmende inzet en de mentale weerbaarheid werd rijkelijk beloond en moet het nodige zelfvertrouwen hebben versterkt voor het verdere verloop van de competitie.
De balvaste en vlot combinerende Edenaren bezorgde de thuisclub, met name in de eerste helft, handen vol werk. Ondanks het feit dat men regelmatig gevaarlijk voor het doel van Kevin Struik verscheen, wist de thuisclub met een uitblinkende Richard Boer en de kopsterke Joël Schenk, als centraal verdedigingsduo, de situatie steeds te klaren.
De Elburgers kwamen na ruim een kwartier spelen onverwachts aan de leiding toen Ramon Flokstra, enkele meters buiten het strafschopgebied, doelman Michel van Beek met een schitterend schot in de verre hoek het nakijken gaf. Blauw Geel probeerde nog voor rust de stand te egaliseren, maar de blauw-witten hielden zich uitstekend staande.
Enkele minuten na de hervatting was Elburger Sportclub na een perfect uitgevoerde aanval dichtbij de verdubbeling van de score maar Vincent Huisman kon niet goed achter de bal komen om uit te halen.
Met de gelijkmaker van Blauw Geel, na ruim een kwartier spelen, haalde scheidsrechter Kaya de woede van alles wat blauw-wit was op de hals. Volgens vriend en vijand scoorde Marcel van Bruksvoort deze treffer duidelijk in buitenspelpositie, maar de arbiter negeerde het vlagsignaal van de assistent-grensrechter en nam zelfs niet de moeite met hem in conclaaf te gaan.
De veerkracht van de thuisclub was door deze tegenvaller zeker niet aangetast en overmoeibaar gingen de Elburgers op zoek naar een voorsprong en die kwam er ook !
Na een aanval via de rechtervleugel kwam Huisman goed voor z’n man en liet Van Beek van dichtbij kansloos.
De aanmoedigingen van fanatieke aanhang werden vervolgens door de spelers uitstekend opgepikt en dat resulteerde ruim tien minuten voor tijd in een derde en beslissende treffer. De kleinste man van het veld, Donny Mulder, werd binnen de lijnen ondersteboven gekegeld en Kaya was resoluut in z’n beslissing: strafschop. Mathijs Frik zorgde vanaf 11 meter vervolgens voor een bescheiden Elburgs’ feestje.

Laatste nieuws