Nieuws

Elburger Sportclub op bezoek bij VVOP (Voorthuizen)

Na een vrijwel voetballoos weekend wordt a.s. zaterdag de competitie hervat. Voordat Elburger Sportclub volgende week afreist naar Lunteren staat in een serietje van twee achtereenvolgende uitwedstrijden eerst de confrontatie tegen VVOP te Voorthuizen op het programma.
De ontmoetingen tussen de twee opponenten, in het afgelopen decennium, waren op de vingers van één hand te tellen, n.l. drie. De laatste keer betrof dit een dubbele wedstrijd in de strijd om promotie/degradatie in het seizoen 2014-’15 voor een plaats in de 2e klasse. V(oetbal) V(oor) O(ns) P(lezier) won beide wedstrijden. In Elburg werd het 1-2 en enkele dagen later betekende een afgetekende 4-0 overwinning in Voorthuizen degradatie voor de blauw-witten.
VVOP behoort met 10 punten tot een grote groep middenmoters en bezet de zevende plaats op de ranglijst. Twee weken terug eindigde de ontmoeting tegen OWIOS in een 1-1 puntendeling.
Vorig seizoen eindigde de formatie van trainer John Martens op de tiende plaats met 33 punten en sleepte op de laatste competitiedag nog een periode-titel in de wacht; echter zonder verder succes.
Elburger Sportclub mocht op de recent gespeelde competitiedag eindelijk de eerste overwinning (3-1) begroeten in de thuiswedstrijd tegen Blauw Geel ‘55. Hopelijk heeft dit succesje het zelfvertrouwen van de blauw-witten versterkt voor het verdere verloop van de competitie.
Overigens valt zaterdag de beslissing wie zich winnaar van de 1e periode mag noemen. Met drie punten voorsprong op nummer twee, Unicum Lelystad, heeft koploper Woudenberg hiervoor de beste papieren.
Het duel op sportpark “De Roeleneng” aan de Roelenengweg begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter de heer Semih Kiremit.

Laatste nieuws