Nieuws

Karaktervol Elburger Sportclub knokt zich naar gelijkspel: 2-2

Toen na ruim tien minuten spelen Elburger Sportclub in de uitwedstrijd tegen VVOP te Voorthuizen al tegen een 2-0 achterstand aankeek gaf niemand nog iets voor de kansen van de blauw-witten. In deze openingsfase waren de mannen van Patrick Posthuma duidelijk niet bij de les en nadat eerst Stef Overeem na een vrije trap de openingstreffer op zijn naam had gebracht was het niet veel later Jos van Milligen die slordig verdedigen van de Elburgers afstrafte. De meegereisde supporters hielden hun hart vast want een derde treffer had in dit vroege stadium de doodsteek kunnen betekenen.
Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg de ploeg echter meer vat op het spel en de karaktervolle Elburgers toonden zich hierna gelijkwaardig aan hun tegenstander. Er ontstonden zelfs enkele kansjes waarbij Ramon Flokstra en Vincent Huisman dichtbij de aansluitingstreffer waren, terwijl scheidsrechter Kiremit een treffer van Marco de Vries onterecht annuleerde, nadat de VVOP-doelman de bal uit zijn handen had laten glippen.
De laatste keer dat beide ploegen elkaar troffen in de promotie/degradatiewedstrijd, aan het eind van het seizoen 2014-’15, leverde een afgetekende 4-0 overwinning op voor de thuisclub.
Zover zou het nu gelukkig niet komen; sterker nog. De drie wissels die Posthuma direct in de tweede helft toepaste, met het inbrengen van Jens Jansen, Björn van de Wetering en Robert Radstaak, pakten zelfs goed uit. Terwijl een aantal supporters in de kantine nog genoten van het kopje koffie of een balletje gehakt, had Vincent Huisman, na een uitstekende aanval over de linkervleugel, met een steenharde kopbal, zijn ploeg na enkele minuten al teruggebracht in de wedstrijd.
De blauw-witten, die met een tomeloze inzet streden, gingen op zoek naar meer maar de thuisclub liet zich zeker niet onbetuigd en dook enkele malen gevaarlijk op voor Kevin Struik, die zijn doel echter met verve verdedigde. Halverwege de tweede helft slaagde Elburger Sportclub er zowaar in de gelijkmaker te scoren. Bij een aanval kopte Huisman de bal terug op de ver opgerukte Richard Boer, die op zijn beurt de VVOP-doelman, eveneens met een kopbal, van dichtbij passeerde.
Met meer dan een handvol hoekschoppen, in kort tijd, was VVOP in het laatste kwartier dichtbij de winnende treffer maar de resoluut ingrijpende Elburgers bleven manmoedig overeind. In de slotseconden had De Vries daarentegen zijn ploeg zelfs nog aan een zege kunnen helpen maar in plaats van, alleen voor de VVOP-doelman, zelf te schieten legde hij de bal terug op een medespeler, die alsnog de voet werd dwars gezet.

Laatste nieuws