Nieuws

Elburger Sportclub verliest met 3-1 van Lunteren

Elburger Sportclub is er niet in geslaagd om in de uitwedstrijd tegen Lunteren een positief resultaat te behalen en keerde met een 3-1 nederlaag terug naar het Vestingstadje. Een gemakkelijk combinerend Lunteren, met veel beweging en snelheid in de ploeg, deelde vrijwel gedurende het grootste deel van de wedstrijd de lakens uit en het werd al spoedig duidelijk dat de Elburgers een moeilijke middag te wachten stond. De blauw-witten hadden de grootste moeite om de rappe en technische vleugelaanvallers in toom te houden. Zij wisten regelmatig hun centrumspits Thom Rijnders in stelling te brengen. Hij was het dan ook die na ruim twintig minuten spelen zijn ploeg aan de leiding bracht, waarbij het er eerst nog op leek dat de dappere doelman Kevin Struik redding zou brengen.
Lunteren kreeg vervolgens de betere kansen om verder uit te lopen, terwijl de Elburgers probeerden met lange ballen de geel-zwarte verdediging in verlegenheid te brengen. Zonder dat zich hiervoor nog maar nauwelijks een serieuze kans had voorgedaan, zorgde een korte opleving aan de zijde van de Elburgers in het laatste kwartier voor de rust voor de nodige opwinding. Eerst plofte een kopbal van Richard Boer, na een vrije trap, buiten bereik van doelman Brian Bakkenes in de verre hoek van het doel. Vervolgens liet Vrouwe Fortuna de blauw-witten helaas in de steek nadat Mathijs Frik de bal uit een fraai genomen vrije tap, even buiten het strafschopgebied, via de onderkant van de lat het veld weer in zag stuiten.
De tweede helft was nog maar nauwelijks enkele minuten oud toen de dappere doelman Struik opnieuw werd gepasseerd. De Elburger-verdediging trad veel te lankmoedig op bij een aanval van de thuisclub waarna Rijnders met zijn tweede treffer de stand op 2-1 bracht.
Lunteren nam hierna het heft steeds meer in handen en nadat men al had nagelaten om een aantal uitstekende kansen te verzilveren, was het Tom Cozijnsen die uit een vrije trap middels een kopbal de stand op 3-1 bracht. De mannen van Patrick Posthuma deden vervolgens nog wel verwoede pogingen om dichterbij te komen, maar de thuisclub kreeg echter de betere kansen om verder uit te lopen. Mede door uitstekend keeperswerk van Struik bleef de schade tenslotte beperkt.

Laatste nieuws