Nieuws

JO8-2 verliest mooie koplopers pot tegen Owios JO8-1

24 November 2018, een lekkere frisse ochtend en een mooie pot om naar uit te kijken. Vandaag stonden de twee koplopers tegenover elkaar in Elburg, ESC JO8-2 tegen Owios JO8-1. Wij kenden Owios al want in de beker gingen wij zeer terecht met 12-1 onderuit dus we wisten dat we aan de bak moesten. Beide ploegen waren ongeslagen in de competitie en dit was voor ons een leuke graad meter. Om 8:30uur werd er afgetrapt en Owios liet meteen zien waarom ook zij alles dik wonnen, er zitten in dit team een paar zeer leuke voetballers en ook de keeper van hun was top. Wij moesten echt even inkomen en Owios kwam terecht in de eerste 8 minuten op 0-3 daarna kwam Elburg uit zijn schulp, David die al weken goed keepte was vandaag weer grandioos en pakte veel ballen met mooie duikballen. De middenvelders Vinn en Stijn begonnen weer te draven en te sleuren en ook Pim kwam steeds vaker door op links. Na een goedgenomen corner van Vinn kon Ruben vrij draaien en de 1-3 in schieten. Helaas scoorde Owios nog de 1-4 binnen. Bram Stam en Romain Materazzi hadden hun handjes vol tegen de goede voetballers van Owios maar stonden goed hun mannetje. Tweede 10 minuten ging redelijk gelijk op maar Owios was net iets scherper stand 1-6. In de rust werden de jongens nog even toegesproken door de leider Koen en daar gingen ze weer. Vanaf de rust was Elburg iets sterker en wonnen meer duels door hun felheid, dat resulteerde in 2-6 door een pegel van afstand door onze Romain, fantastische goal. Gelijk daarna zaten ze er weer goed bovenop, ook Owios deed dit dus dit resulteerde in een zeer leuk voetbal gevecht tussen beide teams, het ging op en neer. De laatste 10 minuten was als toeschouwer ook zeer leuk om naar te kijken beide ploegen gingen er nog vol voor en dat resulteerde eerst in een doelpunt van Owios en later van ESC door Bram, ( met links he!) stand 3-7. Elburg kreeg hier na nog kansen via Vinn maar helaas stond de keeper en een verdediger nog in de weg. Kortom een zeer sportieve goede wedstrijd van beide kanten wat Owios een verdiende overwinning opleverde. Waar wij vooral naar keken was de groei die onze talenten hebben doorgemaakt sinds de beker wedstrijd tegen Owios, we zijn met 7 jongens en 3 boys zijn nog 6 jaar dus GROOTSE klasse met ze allen!! Uiteraard willen we Owios feliciteren met hun goed spelende elftal en wensen ze success in het tweede helft van seizoen. Na de wedstijd was Sinterklaas nog in de kantine dus dat was feest. Volgende week thuis maar dan tegen Heino.

Laatste nieuws