Nieuws

JO8-1 wint van Genemuiden

Voor de verandering gingen we zaterdag 24 november eens een andere richting op. De reis ging dit keer naar SC Genemuiden. Een club met een rijke historie en waar zelfs enkele Elburgers op hoog niveau hebben gevoetbald. Door ziekte en andere oorzaken waren we met 6 spelers en 3 ouders aangekomen op het sportpark. Wij speelden tegen de talenten van JO8-2. Op een mooi afgemeten grasveld trapten we om 09.00 af. De trainer en 2 ouders kregen de beste wedstrijd van het seizoen voorgeschoteld. Sorry voor de afwezigen 😉 Dat er een flinke groei te zien is in het spel zagen we de afgelopen weken al. Mede door de trainingen, en de extra techniektraining die op woensdag wordt gegeven, wordt er steeds beter gevoetbald.

In het begin werd al snel duidelijk dat wij de bovenliggende partij waren. Met goed spel en 110% inzet werd Genemuiden bestreden. Dat leverde via Mats een 1-0 voorsprong op. Bij één van de weinige momenten dat onze keeper de bal had, werd er ver en hard uitgeschoten richting Julian. Voor hem was het uiteindelijk een koud kunstje om de 2-0 binnen te tikken. Er werd goed positiespel gespeeld en de tegenstander kwam er eigenlijk niet aan te pas.

Omdat we geen wissel hadden moest iedereen iets harder lopen dan normaal. Dit ging ons dit keer prima af. Tot op het einde van de wedstrijd werd er gestreden voor elke meter. De score werd nog hoger door doelpunten van Björn en Jesse. Laatstgenoemde schoot de bal strak in de kruising. We hebben vernomen dat ze de bal er nog steeds niet uit hebben kunnen halen. De eindstand was 1-4 voor ESC! Na de wedstrijd zijn we nog naar de kantine in Elburg geweest waar we een klein feestje hebben gevierd met de Sint en zijn Pieten.

Laatste nieuws