Nieuws

Cruciale wedstrijd voor Elburger Sportclub

Afgelopen competitie werd in de diverse klassen van het Amateurvoetbal voor het eerst een wat soepelere degradatieregling toegepast; alleen de nummer laatst degradeerde rechtstreeks, terwijl de twee ploegen, die daar boven eindigden, waren aangewezen op het spelen van promotie/degradatiewedstrijden.
A.s. zaterdag staat er in de onderste regionen van de 2e klasse G een cruciaal treffen op het programma waar de voorlopige bezetting van de laatste plaats in het geding is. In een rechtstreekse confrontatie bindt hekkensluiter Elburger Sportclub in eigen huis n.l. de strijd aan tegen s.v. Lelystad ’67, uit de gelijknamige provinciale hoofdstad, dat met slechts twee punten meer de voorlaatste plaats inneemt; een regelrechte zes-punten-wedstrijd dus.
Inmiddels is de competitie negen wedstrijden gevorderd en al vanaf de eerste competitiedag bezet de formatie van trainer Patrick Posthuma de laatste plaats. Slaagt de ploeg er in om middels een overwinning hier (voorlopig) afscheid van te nemen ?
Na de zeer verdienstelijke 2-2 puntendeling, enkele weken terug tegen VVOP, gingen de blauw-witten j.l. zaterdag tegen het altijd lastige Lunteren met 3-1 onderuit. Lelystad kwam in het voorlaatste duel tegen stadgenoot Unicum verrassend voor de dag met een 2-1 overwinning, maar incasseerde in het recente treffen tegen Blauw Geel ’55 een 3-0 nederlaag.
De laatste keer dat beide ploegen elkaar troffen in competitieverband was in het seizoen 2014-’15. De Elburgers wonnen toen het uitduel met 2-0, terwijl in de return Lelystad met 1-0 te sterk was.
Daarvoor werden zowel op de bodem van de voormalige Zuiderzee als in het Vestingstadje ook al diverse verbeten duels met elkaar uitgevochten. In deze wedstrijd zal dat niet anders zijn omdat beide ploegen zich er terdege bewust van zijn dat de belangen erg groot zijn.
De wedstrijd op het Burgemeester Bode Sportpark begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter de heer Roel Poffers.

Laatste nieuws