Nieuws

Elburger Sportclub verlaat laatste plaats

Vanaf de eerste competitiedag bivakkeerde Elburger Sportclub onafgebroken op de laatste plaats in de 2e klasse G. Na afgelopen zaterdag hebben de blauw-witten hier eindelijk en hopelijk definitief afscheid van genomen. In een directe confrontatie met naaste concurrent s.v. Lelystad ’67, dat tot voor deze wedstrijd twee punten meer verzamelde, werd in deze regelrechte zes-punten-wedstrijd een dik verdiende 2-0 overwinning behaald.
Er was deze middag dan ook meer één ploeg die aanspraak mocht maken op de zege en dat was Elburger Sportclub. In tegenstelling tot Lelystad, dat individueel weliswaar over veel technische baggage beschikt, maar als ploeg als los zand aan elkaar hing, waren daarentegen strijdlust, beleving en collectiviteit de belangrijkste wapens waarmee de thuisclub indruk maakte.
Vanaf het beginsignaal van de uitstekend leidende scheidsrechter Kiremit pakten de furieuze Elburgers de tegenstander bij de strot en het was dan ook niet vreemd dat er al spoedig de nodige kansen ontstonden en een vroege voorsprong niet zou hebben misstaan. Na ruim twintig minuten spelen kwam die er ook toen en prachtige aanval over de rechtervleugel op al even fraaie wijze door Mathijs Frik werd verzilverd.
Lelystad deed wel pogingen om de Elburgers in verlegenheid te brengen, maar de blauw-witten verslapten geen moment en doelman Kevin Struik werd dan ook nauwelijks op de proef gesteld.
Ook in de tweede helft spatte de wilskracht er af bij de thuisclub, waarbij de aanvallen doorgaans via de rechtervleugel werden ingezet. Nadat doeman Milan Leibbrand al eerder in actie had moeten komen verdubbelde de thuisclub halverwege de voorsprong. Na een geslaagde ingreep op het middenveld door Jens Jansen werd Ramon Flokstra aangespeeld waarna de rappe aanvaller met enkele fraaie passeerbewegingen zijn tegenstander te kijk zette en vervolgens de goed meegekomen Donny Mulder voor de afronding, zorgde.
Lelystad beet hierna nog wel van zich af maar afgezien van een kopbal die voorlangs ging en een puike redding van Struik, na een schot net onder de lat, waren de betere kansen voor de thuisclub

Laatste nieuws