Nieuws

Laatste uitwedstrijd dit jaar voor Elburger Sportclub

Voordat volgende week de laatste (thuis)wedstrijd voor de winterstop, tegen AVW ’66, wordt gespeeld, gaat Elburger Sportclub a.s. zaterdag eerst op bezoek bij v.v. Renswoude in de gelijknamige plaats.
Renswoude, dat recentelijk een 3-0 nederlaag leed tegen OWIOS, behoort met een puntentotaal van dertien tot een grote groep middenmoters.
Afgelopen seizoen eindigde Renswoude met 32 punten op de elfde plaats. Eén puntje meer dan datzelfde OWIOS dat, overigens succesvol, veroordeeld werd tot het spelen van promotie/degradatiewedstrijden.
De Elburgers leverden vorige week een geweldige teamprestatie door s.v. Lelystad ’67 met een 2-0 nederlaag naar de provinciale hoofdstad terug te sturen. Hierdoor belandde de ploeg niet alleen op de laatste plaats, maar betekende dit ook het vroegtijdige afscheid van trainer Burak Yargan.
Het is de tweede de keer in de geschiedenis van beide clubs dat deze confrontatie op de kalender staat. De eerste ontmoeting dateert uit het seizoen 2014-’15. Op de openingsdag van dat voetbaljaar verloren de Elburgers in eigen huis met 1-0, terwijl de return in Renswoude een 2-0 overwinning opleverde.
Het succes van de afgelopen wedstrijd zal de formatie van Patrick Posthuma mentaal ongetwijfeld een positieve impuls hebben gegeven. De wedstrijd op sportpark De Hokhorst begint om m 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Kevin Weever.

Laatste nieuws