Nieuws

Afgetekende 4-0 nederlaag voor Elburger Sportclub

Slechts zeven dagen was Elburger Sportclub club bevrijd van de rode lantaarn. Na de afgetekende 4-0 nederlaag in de uitwedstrijd tegen Renswoude zijn de blauw-witten echter opnieuw op de laatste plaats beland na de knappe overwinning van naaste concurrent s.v. Lelystad ’67, dat een roerige week kende. De situatie is er voor de Elburgers, mede door de positieve resultaten van de overige concurrenten, niet rooskleuriger op geworden.
De gastheren, die niet alleen scherper waren in de duels, maar waarbij de combinaties ook beter liepen stonden al na vijf minuten spelen op een 1-0 voorsprong. De Elburgers waren bij een vrije schop niet voldoende bij de les waarna doelman Kevin Struik na een onhoudbaar schot kansloos was. Met de harde wind tegen als extra vijand probeerden de blauw-witten de verdediging van Renswoude wel in verlegenheid te brengen, maar echte kansen ontstonden er nauwelijks. Aan de andere kant was de thuisclub wel gevaarlijk en dichtbij een tweede treffer, maar doelman Struik wist dit met enkele uitstekende ingrepen te voorkomen.
Ook na de hervatting hield de thuisclub op een koud en winderig sportpark De Hokhorst overwegend de regie in handen en een schot op de paal had evengoed al vroeg tot een tweede treffer kunnen leiden. Na ongeveer twintig minuten spelen kwam deze er wèl. Na een snel uitgevoerde aanval, waarbij één der verdedigers zich liet verschalken, had Struik vervolgens geen antwoord op een hard ingeschoten bal.
De blauw-witten speelden hierna in feite een verloren wedstrijd en hoewel de volgelingen van Patrick Posthuma zich manmoedig bleven verzetten was de thuisclub, uit de kansen die hierna ontstonden, nog tweemaal doeltreffend.

Laatste nieuws