Nieuws

Goede afsluiter ESC 5 voor de winterstop

Een harde wind, Ozin scheidsrechter en de 3de helft vieren in De Haas. Een mooier begin van de zaterdag is er niet.

Zaterdag speelden wij tegen Elspeet 4. Geheel volgens verwachting verscheen Elspeet in zwarte kousen. Bij Elspeet denk u waarschijnlijk meteen aan de Biblebelt.

Maar dit pittoresk dorpje op de Veluwe heeft meer in petto. Elspeet is heide, de schaapskooi, de boekenmarkt, Boer’ndag en folklore. Oftewel, een toeristische trekpleister waar Barcelona en Rome nog een puntje aan kunnen zuigen.

Enfin, over punten gesproken. Laten wij het over de wedstrijd hebben. Op deze gurige dag mochten de jongens van ESC 5 aantreden voor de wedstrijd. Opstelling: Vloo, Lennie, Pieter, Gerard, Laurens, Olaf, Atje, Robaldo, Aalt, Danny en Hutten.
Wissels: Opa, Boslo, Cees en Frans aka de burgervader jr.

De harde wind had vanaf minuut 1 de wedstrijd in zijn greep. Met harde wind tegen wisten wij weinig kansen te creëren. We zochten vooral de diepte met veel lange ballen, waar weinig kansen uit werden gecreëerd. Dieptepunt van de eerste helft: onze captain Pieter raakte na 15 minuten blessa aan zijn kuit. Cees nam zijn plek over in het centrum. Maar de man in vorm was toch wel Erikiano Ronaldo Hutten. Met dibbels, acties en 2 goals wist hij de Elspeetse voetballers behoorlijk te dollen.

Wij gingen de rust in met een 2-0 voorsprong. Twee goals van Hutten! Danny en Aalt waren de mannen van de assists. Waar Hutten deze vorm vandaan haalt, weten wij niet. Zou hij uit het oude medicijnkastje van zijn ouders hebben gesnoept…?

In de tweede helft kwamen Opa, Boslo en Frans in het veld voor Laurens, Gerard en Atje. Tijdens de tweede helft werd het duidelijk dat de Keijzers verdedigers zijn in hart en nieren. Rob ging naar de verdediging en het middenveld begon te lopen als een geoliede machine. Dit zorgde voor een beetje samba op deze donkere dag. Van samba komt doelpunten. Met een harde knal maakte Hutten de 3-0. Kort hierna tikte Aalt de 4-0 binnen. De vraag was niet of we zouden winnen, maar met hoeveel. Zelfs Cees kreeg het op de heupen, en ging met een vrije trap mee naar voren. Hups, op de pantoffel en in het goal, 5-0!

Daarna was het tijd voor een bijzonder moment. Een penalty voor ESC 5! Lennie twijfelde geen moment en eiste per direct deze bal op. Voor de mensen thuis: deze jongen heeft in zijn 8-jarige voetbalcarrière nog nooit gescoord. Na een sprint van 5 minuten liep hij de zestien in. Hij legt de bal op de stip… GOAL! Dit is absoluut zijn hoogtepunt bij Elburger Sport Club. Wij zijn als team trots op deze prestatie.

Al met al was dit een mooie wedstrijd voor de winterstop! Deze dag hebben we gezellig afgesloten in De Haas. Op naar meer punten en teamuitjes.

Sponsors bedankt voor de steun de eerste seizoenshelft! Poar Neem’n, Keijzer Schilderwerk, Administratiekantoor Veron en Frix fysio!

Laatste nieuws