Nieuws

Elburger Sportclub sluit het jaar af met thuiswedstrijd

A.s. zaterdag staat de laatste competitieronde van dit jaar op het programma. Tijdens de korte winterstop die daarna volgt kunnen de voetballers de accu weer opladen voor de tweede seizoenshelft. Op zat. 19 jan. a.s. wordt de competitie hervat en wordt de 13e speelronde afgewerkt, zodat alle teams dan 1 keer tegen elkaar hebben gespeeld.
In de 2e klasse G zien we dat koploper Woudenberg met 22 punten met een periode-titel op zak zich “winterkampioen” mag noemen.
In de onderste regionen maakt Elburger Sportclub, zoals min of meer verwacht, een moeilijk seizoen door. Slechts één week mocht de laatste plaats worden overgedragen aan s.v. Lelystad ’67, maar na het recente verlies tegen Renswoude zit de formatie van trainer Patrick Posthuma weer in hetzelfde schuitje.
In de laatste (thuis)wedstrijd van het jaar bindt de ploeg de strijd aan tegen AVW ’66 uit Westervoort; een oude rivaal waartegen medio jaren zeventig van de vorige eeuw al de eerste wedstrijden werden gespeeld. Voor de meesten van de huidige spelersgroep echter een onbekende tegenstander, maar een aantal oud-eerste elftal spelers, die misschien de status van grootvader al hebben bereikt, zullen zich ongetwijfeld de soms pittige duels, die zowel in Elburg als in Westervoort werden uitgevochten, nog wel kunnen herinneren.
AVW staat op de zesde plaats en behoort met een puntentotaal van 17 tot een grote groep middenmoters.
De laatste keer dat de twee opponenten elkaar troffen was in het seizoen 2014-’15. In de thuiswedstrijd wist Elburger Sportclub nog een gelijkspel uit het vuur te slepen, maar de ontmoeting in Westervoort eindigde in een ruime 4-1 nederlaag.
A(lgemene) V(oetbalvereniging) W(estervoort) eindigde vorig seizoen op de derde plaats met 48 punten en wist ook een periode-titel te veroveren.
Afgelopen zaterdag eindigde de uitwedstrijd tegen OWIOS in een 0-0 gelijkspel.
De 4-0 nederlaag die de Elburgers leden kwam extra hard aan, omdat de naaste concurrenten wèl punten wisten te pakken.
Het zou een geweldige prestatie zijn als de thuisclub er in slaagt om nog dit jaar in de dubbele cijfers te geraken wat winstpunten betreft.
De wedstrijd op het Burgem. Bode sportpark begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Lars Meijer.

Laatste nieuws